Miley Cyrus dál vládne rádiím, nejhranější českou skladbou se nově pyšní Poetika

09.03.2023 18:00 - Josef Martínek | foto: Lukáš Matoušek

Aktuální vydání tuzemských hitparád nepřineslo v hlavních žebříčcích na prvních místech změny. Albovému pořadí počtvrté kralují Calin a Viktor Sheen, v tom rádiovém má stejný počet triumfů na kontě Miley Cyrus. Ke střídání stráží došlo alespoň v přehledu nejhranějších domácích písní - vedení převzala Poetika.
Miley Cyrus - Flowers
© Columbia Records
RÁDIA - Vítězné tažení Miley Cyrus s písní "Flowers" nebere konce. V tuzemském éteru si připisuje už čtvrté prvenství v řadě. V pátek 10. března navíc vydá svou osmou řadovku "Endless Summer Vacation", která by mohla zamíchat kartami v albovém žebříčku. Při současné vlně popularity bývalé dětské hvězdy si možná vyšlápne i na jinak málokdy sesaditelné zástupce českého rapu.

Nic se v porovnání s minulým týdnem nestalo ani na zbývajících medailových stupních. Druhý zůstává Lewis Capaldi s "Forget Me" a třetí Harry Styles s již bezmála rok bodujícím songem "As It Was".

Ze sedmičky na čtyřku poskočila skupina Poetika, která uspěla se skladbou "Půlnoc". Tou zahájila svou novou éru, jde totiž o první singl bez zakládajícího člena, rappera Eduarda Rovenského. Na pozici nejhranější domácí písně střídá hit "Vedle tebe usínám", s nímž Mirai poklesli na číslo šest. Tuzemskou scénu v top ten dále reprezentují sedmí Chinaski ("Měl bych si boty zout") a osmý Marek Ztracený ("Pomalu").

Seznamu novinek kraluje "Ghost Of You" od britské zpěvačky Mimi Webb - začíná na pětatřicátém řádku. Sam Smith si s "I'm Noth Here To Make Friends" nárokují šedesátou čtvrtou pozici, o dvě místa níže startují Alok a James Arthur zásluhou kousku "Work With My Love". Poslední závan čerstvé hudby vnášejí do éteru Gryffin a Au/Ra - s písničkou "Evergreen" jsou šedesátí devátí.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Flowers
  2. Lewis Capaldi - Forget Me
  3. Harry Styles - As It Was
  4. Poetika - Půlnoc
  5. Felix Jaehn feat. Ray Dalton - Call It Love
  6. Mirai - Vedle tebe usínám
  7. Chinaski - Měl bych si boty zout
  8. Marek Ztracený - Pomalu
  9. Ed Sheeran - Celestial
  10. Toby Romeo feat. Keanu Silva, Izko & Ásdís - Wow


Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
© Mike Roft Records
ALBA - Pořadí v albovém žebříčku je ještě stabilnější než v tom rádiovém. Hned první čtyři pozice zůstávají oproti předešlému kolu bez jakéhokoliv přesunu.

Čtvrtý vavřín za sebou zaznamenali Calin a Viktor Sheen s nahrávkou "ROADTRIP". Stříbro obhájil Ektor s titulem "Detektor III" a jasnou dominanci rapu stvrzují také sólové počiny Sheena ("Příběhy i sny") i Calina ("POPSTAR"). Na pětku si o dvě místa polepšili Yzomandias a Nik Tendo se společným počinem "Kruhy & vlny".

Nejstarší položkou první desítky je třetí studiovka The Weeknda "Starboy" z roku 2016. Po minulém čísle třináct si kanadský interpret polepšil hned o sedm příček na současnou šestku. V top stovce boduje celkem sto padesát tři týdnů. Zahraniční scénu už vedle něj v elitní společnosti reprezentují pouze italští Måneskin, kterým s "Rush!" patří osmička.

Jediná novinka se prosadila na čtyřiačtyřicáté místo - a opět vzešla z rapového žánru. Postaral se o ni slovenský Astralkid22 a jmenuje se "Jungen".

Top 10 - alba:
  1. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  2. Ektor - Detektor III
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Calin - POPSTAR
  5. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
  6. The Weeknd - Starboy
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. Måneskin - Rush!
  9. PTK - Golden Hill
  10. Viktor Sheen - Barvy

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 9. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY