Festival Let It Roll Winter proměnil letňanské výstaviště v saunu

03.03.2023 18:46 - Spolupracovník redakce | foto: Matúš Šafranka art

Tak jako v létě jsme se dočkali dalšího ročníku festivalu Let It Roll, i v zimě tahle akce pokračuje s přídomkem Winter. A znovu SOLD OUT! Naposledy měli fanoušci možnost užívat zimní edici ve Foru Karlín, teď jsme se opět přesunuli do PVA EXPO Letňany.

Let It Roll Winter

místo: PVA EXPO Letňany, Praha
datum: 24.-25. února 2023
vystoupili: Monrroe, Metrik, Wilkinson, Delta Heavy, Technimatic, QZB, Culture Shock, Dimension, A.M.C, The Upbeats a další

Let It Roll Winter, 24.-25.2.2023, PVA EXPO Letňany, Praha
© Matúš Šafranka art
Již z předchozích ročníků Let It Roll Winter máme zkušenosti s dvoudenním festivalem. Rozloučili jsme se se stageí s názvem Temple a byla nám představena Terra. Hranice nové scény určovala hala a bylo opravdu na co se dívat. Sedm hexagonů plných projekcí doplněno o reflektory a lasery, které byly nejen součástí pódia, ale visely nad hlavami až do půlky tanečního parketu, doplněny o mlhovače tak, aby se maximalizoval zážitek všech zúčastněných.

Oba večery byly podobně nabité, aspoň co se týče subžánrů. Výkonnostně stejné už to ale bohužel nebylo. V pátek jsme dostali další díl kratší opening show. Nová cesta nás zavedla právě na Terru. Po poutavé projekci, která ukazovala, co vše tato scéna nabídne v budoucnu, nastoupil britský Monrroe. Jeho šťavnatý melancholický deep naplnil halu atmosférou tak, že by se dala krájet. Ne opravdu, hala se proměnila v obří saunu, ale celou situaci naštěstí zachránilo pár otevřených dveří. Toto už se naštěstí v sobotu neopakovalo.

A další jména, která v pátek stála za zmínku? Metrik předvedl pestrou selekci danceflooru. Wilkinson nabídl zpívánky a nový singl od Sub Focuse, který za pomoci MCho vytvořil z publika mávající kotel. Delta Heavy vytvořila most mezi energetickým a tvrdším subžánrem této noci a to se moc povedlo.

Let It Roll Winter, 24.-25.2.2023, PVA EXPO Letňany, Praha
© Matúš Šafranka art
Sobota nabídla taktéž lehčí začátek v zastoupení Technimatic s lehčím liquid funk a deep. Poté se mixu zmocnilo duo QZB, které nenechalo diváky sedět. Na tuto nálož ostrého deepu budu ještě dlouho vzpomínat. A pak přišla změna s Culture Shockem. V prvních minutách jako by se DJ ztrácel ve vlastním chaosu a celý set se snažil naplnit největšími bangery. Ty posluchače bavily, ale za mě chyběla chemie, která se naštěstí ke konci setu zlepšila.

Dimension předvedl výkon, který byl o něco lepší než Wilkinsonův. Titán mixu A.M.C následně nastřílel všechna esa z rukávu a, panečku, to byla jízda! Zbytek večera nesl atmosféru neurofunku v podobě The Upbeats, Eatbrain League a Symplex.

Poslední shrnutí slouží všemu, co se netýkalo hlavního programu. Návštěvníci měli možnost znovu se zapojit do treasure huntu, ve kterém na základě příspěvku od Let It Rollu hledají lokaci s překvapením v podobě tiketů a dárků. Skvělý nápad, ale buď máte štěstí, že se zrovna kouknete, když organizátoři post přidají, nebo budete celý večer čučet do telefonu.

Let It Roll Winter, 24.-25.2.2023, PVA EXPO Letňany, Praha
© Matúš Šafranka art
Bary byly super, netvořily se kolony, a u piva dokonce skoro žádná fronta, a to ani při hlavním hracím čase (možná to bylo tím pivem). Jídla bylo málo.

Plechová hala má občas zvukové mouchy, ale nazvučení bylo více než dobré. Toalet bylo pro pány dostatek, u dam už tomu tak z doslechu nebylo.

Další skvělý ročník je za námi. Lokace byla skvělá, organizace na jedničku. Za mě pouze chybělo jedno velké jump up jméno. Další Let It Roll nás čeká v létě. Brzy na viděnou!

Adam Holub


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY