Vítaná pražská premiéra: Fall Out Boy přivezou největší hity, nové album a skvělé supporty

10.02.2023 19:07 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Hrají víc než dvacet let, přesto se do Prahy poprvé podívají až letos. Fall Out Boy přivezou do hlavního města své největší hity ("Thnks fr th Mmrs", "Centuries"...) i chystané osmé studiové album. Že půjde o velkolepý večer, stvrzují i pečlivě vybraní předskokani, těmi jsou Lyndsey Gunnulfsen, vystupující pod pseudonymem PVRIS, a Joe Mulherin, lépe známý pod jménem nothing,nowhere..

Koncert se uskuteční 18. října 2023 ve Sportovní hale Fortuna. Vstupenky v rozmezí 1 290 až 1 390 Kč půjdou do prodeje 17. února přes Ticketmaster, Ticketportal a GoOut. K dispozici budou speciální VIP balíčky i přednostní prodej pro registrované uživatele Fource Friends.

Turné s názvem "So Much for (Tour) Dust" odkazuje na chystanou stejnojmennou desku, která vyjde 24. března, čtyři roky od poslední řadovky "Mania". Půjde zároveň o první release na labelu Fueled by Ramen (Twenty One Pilots, All Time Low, A Day to Remember). Produkce se jako obvykle ujal Neal Avron, se kterým FOB spojili síly na nahrávce "Folie à Deux" z roku 2008 a od té doby se jejich tvůrčí cesty nerozdělily. První vlaštovku "Love From the Other Side" uvedli stylově u Jimmyho Kimmela.

Fall Out Boy se dali dohromady v roce 2001 ve Wilmette, Illinois. S kořeny v chicagské hardcore punkové scéně kapelu založili Pete Wentz (baskytara) a Joe Trohman (kytara) jako svůj vedlejší pop-punkový projekt. Krátce nato se připojili zpěvák a kytarista Patrick Stump a bubeník Andy Hurley. Debutovali o dva roky později albem "Take This to Your Grave", které magazín Rolling Stone později označil jako páté nejlepší pop-punkové album všech dob: "(...) přinesli nový rozměr, v němž se těžké riffy a screamo estetika mísí se staromódním žalem teenagerů," napsal tehdy. Komerčního úspěchu dosáhli druhou deskou "From Under the Cork Tree" (2005). Té se ve Spojených státech prodalo více než 2,7 milionu kusů, čímž se stala nejprodávanějším albem Fall Out Boy vůbec.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY