Coldplay zahráli u Jimmyho Kimmela speciální verzi "Clocks"

04.02.2023 17:39 - Honza Balušek | foto: Dave Meyers

Hudebníci potřebují propagovat svou novou hudbu či koncertní turné, a tak za oceánem v rámci reklamy často chodí zahrát do late night shows. Jedna z nich, Jimmy Kimmel Live, kterou vysílá televizní stanice ABC, před pár dny oslavila dvacet let v éteru a mezi hosty výročního vydání se objevili i Coldplay. A ti si pro Kimmela připravili opravdu speciální představení, pro které měli navíc opravdu dobrý důvod.

Právě tato britská formace byla totiž prvním hudebním hostem, který vystoupil před dvěma dekádami v premiérovém uvedení show, tehdy s písní "Clocks". O dvacet let později ji tedy muzikanti na stejném místě zahráli znovu, ale ve verzi, kterou vyšperkovali od začátku do konce.

Chris Martin nejdříve Kimmelovi řekl, že si bohužel nestihli nic připravit, takže nic nezahrají, ale dal mu jako dárek malou krabičku, která začala hrát základní motiv ze slavného songu. Martin poté začal zpívat, doplnil ho orchestr, posléze i sbor, nechyběl prostřih na původní vystoupení a nakonec se frontman přidal i ke zbytku kapely. A aby fanoušci pořadu mohli zatleskat ještě o něco více, u úplného konce skladby se ke skupině, která hrála na střeše, připojil na saxofon i samotný Kimmel. Téměř aby slza ukápla! A vůbec nevadí, že úvodní část vystoupení není živě, ale na playback. Je pochopitelné, že sladit všechny různé části písně by opravdu nešlo.

Pokud byste měli Coldplay málo, už v sobotu se objeví jako hosté ve skečové show Saturday Night Live a dá se čekat, že se i tohle jejich vystoupení posléze objeví i na internetu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY