tvrdí Anthrax a možná začnou vydávat jen EP - musicserver.cz">

"Lidi už stejně celá alba neposlouchají," tvrdí Anthrax a možná začnou vydávat jen EP

05.02.2023 16:06 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Navzdory stoupajícím prodejům vinylů přeje současná doba konzumaci hudby hlavně přes streamovací služby. A ty už z principu nabádají k poslechu jednotlivých písniček a vytváření vlastních mixů. "Proč ztrácet čas u celých desek, proč se zatěžovat tím, co neznám?" říkají si mnohdy posluchači. A muzikanti si toho začínají všímat. Před časem se ozvali Slipknot, že se pravděpodobně vydají směrem vydávání kratších EP pouze o několika skladbách, než aby natočili skutečného albového následovníka "The End, So Far" z loňského roku. A podobně teď začali uvažovat i thrashoví matadoři Anthrax.

Alespoň to tvrdí dva klíčoví členové kapely, kytarista Scott Ian a bubeník Charlie Benante, v rozhovoru pro Metal Edge. Podle muzikantů má skupina nyní připraveno jedenáct demoverzí, otazníky visí nad formou, v jaké nové písně vyjdou.

"Přemýšlejte o tom. Když Anthrax vydali pět písní a vy máte těchto pět písní, taky je dneska vstřebáváte jiným způsobem. Myslím, že to může být cesta, než pustit ven všech jedenáct písniček najednou, a pak si říct: 'Aha - měl jsem možnost poslechnout si jenom první čtyři nebo pět.' Já nevím. Jen si myslím, že obchodní model je možná dneska trochu jiný," přemítá Benante.

A Scott Ian připomíná ještě jednu věc, tentokrát týkající se živých koncertů. Jen málokdy zní na vystoupení kompletní album, jakkoliv může být kapela natěšená nové písně hrát. "Z desky 'For All Kings' jsme rozhodně všechny písně nehráli. Myslím, že na ní je možná šest písní, které jsme hrály - a to je vše. Skoro mám pocit, že se jimi plýtvá. Chápu koncept alba, že některé písně jsou jenom tam, ale kdybychom vydali jen pět kousků, bylo by snadné jim dát všem prostor na turné."

Anthrax momentálně připomínají čtyřicáté výročí kapely na turné po Spojených státech společně s Black Label Society a Exodus. V létě zamíří do Evropy a zahrají i na festivalu Brutal Assault. Zde se objeví po boku Heilung, Hypocrisy, Meshuggah nebo Sepultury. A kdo by si chtěl zkrátit čas, může sáhnout po autobiografii Scotta Iana "I'm The Man: Autobiografie týpka z Anthrax", která vyšla na konci ledna a můžete si ji koupit i v našem shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY