Chinaski v klipu "Měl bych si boty zout" nabízejí vícevrstevnatý dialog

01.02.2023 20:27 - Hana Bukáčková | foto: Roman Černý

Ze stále aktuální řadovky "Frihet" vypustili Chinaski další singl. Jmenuje se "Měl bych si boty zout" a hned se stačil zabydlet v rádiovém éteru. Nyní k němu skupina představila i video.

Za vznikem písničky stojí poměrně profláklá historka. Michal Malátný před odletem na dovolenou zjistil, že má propadlý pas, a byl tak donucen vrátit se domů. "Zamával jsem rodině a byl jsem zoufalý. Bylo zrovna 28. října, státní svátek, takže úřady byly zavřené, egyptská ambasáda taky, nedalo se nic nedělat. Vrátil jsem se do prázdného bytu a říkal jsem si, že musím něco udělat. Ale nešlo dělat vůbec nic. Mohl jsme si jedině zout boty a dát si nohy na stůl. Z toho pocitu jsem napsal text," říká. Za melodií stojí parťák František Táborský.

Doprovodný klip stvořil režisér Pavel Nosek. Natáčel v historické budově Českého rozhlasu a snímek pojal jako vícevrstevnatý dialog. Nebál se zkombinovat akty dvou dívek (vypadá to, že jsou nahé, ale tělové body to jistí) s fascinující českou architekturou a záběry na hrající kapelu.

Song je to silný a ze tvorby skupiny nevybočuje. Video si bere náměty z jejích předchozích klipů nebo od Lucie na přelomu milénia ("Daniela", "Dotyky" a podobně). Na konci pak na diváka čeká vtipný dovětek. Zují se Chinaski? Koukněte se.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY