Depeche Mode zahájili odpočet k nové hudbě

31.01.2023 12:19 - Jana Kloučková | foto: Sony Music

"Čas je prchavý, uvidíme, co přinese," stojí v twitterovém příspěvku Depeche Mode. Po rozkliknutí oficiálních stránek lze sledovat probíhající odpočítávání, které skončí v pátek 3. února v 18:00. Dá se očekávat, že vyústí v premiéru nového singlu, který započne jejich nové hudební období. Stejný postup proběhl i u poslední desky "Spirit".

Legendy elektronické hudby přicházejí s novým materiálem po šesti letech. Na cestě je patnáctá studiovka s názvem "Memento Mori", která vyjde 17. března. Zároveň půjde o prvotinu bez Andyho Fletchera, který zemřel v loňském roce.

Název nadcházející nahrávky "Memento Mori" (pamatuj, že jsi smrtelný) by se dal chápat jako odkaz na ztrátu zesnulého kolegy. Martin Gore však tvrdí, že titul byl zvolen ještě před Fletcherovým odchodem. "Zní to asi dost morbidně, ale myslím, že se na to můžete dívat i pozitivně v tom smyslu, že by se měl každý den prožít na maximum. Po Fletchově smrti jsme se rozhodli pokračovat, protože jsme si jistí, že by si to přál, a to opravdu dodalo projektu další význam," nechal se slyšet Gore v jednom z rozhovorů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY