Králové progresivního metalu Dream Theater míří do Brna

24.01.2023 10:14 - Tisková zpráva | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Američtí Dream Theater se po půlroce vrátí do České republiky. Tentokrát však koncertem potěší své moravské příznivce. V brněnské Winning Group Areně skupina vystoupí 28. ledna.

Jsou označováni za krále progmetalu a jejich druhé studiové album "Images and Words", které bylo oceněno zlatým prodejním statutem, je považováno nejen za stěžejní pilíř jejich diskografie, ale historie progresivního metalu obecně.

Otisk své hudby zanechali na nespočtu míst - od zimních olympijských her přes stovky velkokapacitních hal a stadiónů až po Broadway, kde dvakrát vyprodali Radio City Music Hall.

Skupina je známá také díky vysoké technické zdatnosti všech hráčů, kteří jsou pravidelně vyhlašováni za nejlepší rockové a metalové hudebníky. John Petrucci pak byl již pětkrát přizván na věhlasnou "G3 tour", na které si Steve Vai a Joe Satriani k sobě přibírají třetí kytarové eso. V minulosti si s nimi zahráli třeba Yngwie Malmsteen, Robert Fripp nebo Eric Johnson. Petrucci však tuto pozvánku obdržel nejčastěji.

I po stovkách vystoupení, patnácti miliónech prodaných nahrávek, dvou nominacích na Grammy a téměř čtyřiceti letech existence zůstali Dream Theater věrni svému průkopnickému založení, které je s každým novým albem vysílá na nová, zvukově neprobádaná území. Což dokládá i jejich zatím poslední, loňské album "A View from the Top of the World", které přijede skupina představit v lednu do Brna.

Návštěvníci se však mohou těšit nejen na novinkovou desku, ale i všechny stěžejní skladby z bezmála čtyřicetileté kariéry těchto progmetalových velikánů. Vstupenky jsou k zakoupení exkluzivně v síti Ticketportal.

Vstupenky jsou k zakoupení exkluzivně v síti ticketportal.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY