Moby ohlašuje "Resound NYC". Sekundovat mu budou Nicole Scherzinger, Gregory Porter i Ricky Wilson

19.02.2023 17:11 - Jaromír Koc | foto: Deutsche Grammophon

O americkém hudebníkovi Mobym píšeme relativně často. To možná proto, že asi málokterý muzikant je tak produktivní jako právě tento rodák z New Yorku. První lednový den vydal nové ambientní album, před nedávnem na YouTube zavěsil skvělý dokument věnovaný historii punku a jen před pár dny ohlásil v pořadí dvacátou řadovku.

V roce 2021 Moby všechny překvapil deskou "Reprise", na které předělal několik svých hitovek do úplně nového, akustického, orchestrálního a v několika případech až téměř symfonického hávu. A protože tento koncept zaznamenal velký komerční úspěch, dočkáme se v květnu volného pokračování s názvem "Resound NYC".

I tato nahrávka vyjde u labelu Deutsche Grammophon, který patří pod koncern Universal Music, jež bude mít na starosti distribuci i v České republice. Již brzy si tak titul budete moci předobjednat i u nás.

Moby - Resound NYC
© Deutsche Grammophon
Jak již název napovídá, novinka se váže k městu, kde se Richard Melville Hal aka Moby před sedmapadesáti lety narodil a kde prožil i většinu svého života. To tedy znamená, že právě v této metropoli vznikla i většina jeho hitů, kterými se globálně proslavil. Pro "Resound NYC" vybral patnáct z nich, které vyprodukoval mezi léty 1994 a 2010. Těšit se tak můžeme na nové interpretace skladeb "Extreme Ways", "South Side", "In This World", "Run On" nebo "Slipping Away". Jako hosté se zde představí například Nicole Scherzinger, Gregory Porter, Ricky Wilson z Kaiser Chiefs nebo Amythyst Kiah.

Album "Resound NYC" vyjde 12. května a vedle digitální verze si fanoušci budou moci vybrat z celé řady fyzických formátů. Moby tentokrát sází primárně na vinyly - kromě CD bude k mání hned pět různých verzí desek. Tu základní černé barvy doplní i limitovaný picture disc, vinyl žluté až slunečné barvy anebo průhledný. Největší raritou bude takzvaný whitelabel, kterých bude vyrobeno pouze dvě stě kusů. Každý bude ručně očíslován a na jeho přední straně bude lesklý umělecký potisk.

Pro úplnost přikládáme tracklist a pod článek i vizuál první ochutnávky, kterou je nová interpretace písně "In This World" z alba "18", jež vyšlo v roce 2002. Kolekce "Resound NYC" nabídne tyto songy: In My Heart (feat. Gregory Porter), Extreme Ways (feat. Dougy Mandagi), South Side (feat. Ricky Wilson), Flower (Find My Baby) (feat. Amythyst Kiah), In This World (feat. Nicole Scherzinger and Marisha Wallace) Helpless (feat. Margo Timmins and Damien Jurado), Signs Of Love, The Perfect Life (feat. Ricky Wilson), When It’s Cold I’d Like To Die (feat. P.T. Banks), Slipping Away, Second Cool Hive (feat. OUM and Sarah Willis), Hyenas, Last Night, Run On (feat. Danielle Ponder and Elijah Ponder), Walk With Me (feat. Lady Blackbird).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY