Floor Jansen dodává v klipu k singlu "Invincible" naději v nerovném boji

15.01.2023 13:39 - Ondřej Hricko | foto: Warner Music

Frontmanka finské metalové skupiny Nightwish Floor Jansen už nějakou dobu láká prostřednictvím singlů na své plánované debutové sólové album "Paragon". Nejnověji se na něj snaží navnadit písní "Invincible", ke které již tradičně rovnou natočila videoklip.

Skladba se dotýká těžkého tématu, a to posttraumatické stresové poruchy, kterou trpí nejen váleční veteráni, ale i velká část běžné populace. Singl původně napsala pro takzvané Invictus Games, což je sportovní událost pro zraněné a nemocné vojáky a vojačky.

Z velké části černobíle nasnímané video se snaží všechny dotčené touto psychickou poruchou povzbudit a dodat jim naději. Floor se svěřila, že jejím cílem bylo stvořit pomyslnou hymnu pro všechny statečné, kteří bojují nejen proti této nemoci. Sama se v poslední době prala se zákeřnou rakovinou, naštěstí se zdá, že úspěšně.

"Invincible" je emotivní popová pecka s mrazivě silným textem, která skvěle zapadne mezi dosavadní energické singly "Fire", "Storm" a "Me Without You".

Deska "Paragon" by měla vyjít 24. března. Její tracklist je následující: My Paragon, Daydream, Invincible, Hope, Come Full Circle, Storm, Me Without You, The Calm, Armored Wings, Fire.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY