CTIB pokřtí v Kabinetu MÚZ novou desku "Smrad v síni tradic"

09.01.2023 10:24 - Tisková zpráva | foto: Kabinet Múz

Disco-ego-punk. Žánr, který vymyslel a provozuje jediný člověk na světě. Daniel Stibor alias CTIB, který je oblíbeným rožnovským pankáčem a učitelem. Ten u brněnského labelu Kabinet Records vydává druhé album "Smrad v síni tradic". Nahrávka vyšla 21. prosince 2022 na streamovacích platformách i CD a v lednu 2023 dorazí také na vinylu. Křtít se bude 11. ledna 2023 v Kabinetu MÚZ.

Deska obsahuje čtrnáct podvratných disco-ego-punkových vypalovaček plných divných a znervózňujících zvuků. Na rozdíl od předchozího alba "Kampak?!" dominují na nové desce elektronické zvuky. Ano, zaznějí i kytary, ovšem pouze ve dvou písních. Podobně jako na první desce se tu objeví písně vzniklé nedávno i skladby starší, které ovšem dostaly nové aranže. Nahrávalo se na jaře 2022 ve studiu Ziki records ve Zdětíně u Prostějova, a to pod dozorem Petra Ziki Zikmunda, který vše taky míchal.

Na desce převládají společensko-politická témata, v některých písních se objevují přímé ozvěny aktuálních nebo nepříliš vzdálených tuzemských kauz, ze kterých je člověku úzko, environmentální témata i reflexe současné mezinárodní situace. Objeví se ale i jiná poloha, například v podobě zamyšlení nad toxickými mezilidskými vztahy a nad tím, jak složité je uniknout z nich. Autorem všech textů a hudby je samotný CTIB, který taky nahrál nebo naprogramoval všechny nástroje, které na nahrávce znějí.

Obal je autorským dílem polské grafičky a výtvarnice Małgorzaty Gurowské. V létě 2022 objevil CTIB u spřáteleného distra s komiksy knihu "Ideolo", jejíž spoluautorkou je právě Małgorzata Gurowská. Muzikanta zaujal jak výtvarný projev, tak přesah a sdělení komiksu - mimo jiné to, že rezonuje s poselstvím chystané desky. A když grafička navrhla, že vytvoří obal přímo pro "Smrad v síni tradic", nebylo nad čím váhat.

Na křtu dále vystoupí tyto kapely:

ARAN SATAN

Indiánskej válečník hledá svůj osud jako osamělá lidská bytost, s prázdnejma rukama - aby jeho život získal směr, cíl a smysl. Aby cestovatel pochopil, kam se dostal, musí často vstoupit na neznámý a nebezpečný území úplně sám, bez ničeho a nikoho v zádech. Největší zbraň, kterou lidstvo má, totiž vždycky bylo, je a bude slovo. Potřebujeme opravdový průzkumníky - tady jeden je. Adam Nenadál ze Silver Rocket alias Aran Satan.

VČERA BYLO POZDĚ

Kuřata z Rožnova pod Radhoštěm, která hrají přímo z kurníku. Valašský punk řízlý písečnými dunami.

KAKOFONIX

Nový rapový projekt Johnnyho Násilníka. Naprosto čerstvé a na koleni ušité čtyřskladbové EP "Volaný ú​č​astn​í​k hovor nep​ř​í​j​í​má" spatřilo světlo světa 11. prosince 2022."Dorazím do Nuslí, nahrajeme naprosto amatérsky čtyři songy, celý to z nás leze samo, říkáme si, to je skvělý, a je úplně jedno, že to zní jako z prdele."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY