SZA se v klipu "Kill Bill" stává druhou Umou Thurman

13.01.2023 12:46 - David Věžník | foto: RCA Records

Vydávat alba v prosinci je vždycky ošemetné. Může jít o sebelepší desku, ale hudební média (s výjimkou musicserveru a pár dalších) v té době holt mají žebříčky těch nejlepších počinů roku už několik týdnů až měsíců (!) venku. A tak se autor či autorka musí spolehnout pouze na přízeň fanoušků anebo porot výročních cen. Své o tom ví Beyoncé, jejíž skvělou eponymní studiovku právě z tohoto dementního důvodu v žádném ze žebříčků shrnujících rok 2013 nenajdete (s výjimkou musicserveru, protože my vždycky poctivě čekáme do silvestra).

Z nějakého důvodu se kroky své slavnější kolegyně rozhodla následovat SZA - 9. prosince 2022 vydala svou druhou řadovku "SOS". Je skvělá, jak jinak, byť - spoiler alert - naši rockem načichlou redakci na rozdíl od Honey Bey minula. A tak si teď můžete přečíst aspoň o dalším videu z ní.

Pohyblivé obrázky dostal už pátý singl z alba, "Kill Bill". Název a text písně je pochopitelně inspirovaný dvojfilmem Quentina Tarantina. Ve skladbě, postavené na atypické, pro zpěvačku tolik charakteristické aranži, se SZA svěřuje, jaké by to asi bylo, kdyby zabila svého bývalého a jeho současnou přítelkyni. Prostě jen tak. Ze žárlivosti.

A krvavý spektákl zhusta cituje i doprovodný snímek. Režisér Christian Breslauer obsadil rodačku ze St. Louis do role ženy, která jako zázrakem přežije pokus o atentát, který na ni chce spáchat její (bývalý) milý s partou kumpánů. Pořídí si meč, projde tvrdým výcvikem a chystá mstu. Jak to dopadne, neprozradíme, ale vzhledem k tomu, že po internetech kolují screenshoty, v nichž Solána Rowe (jak zní civilní jméno hudebnice) pózuje s čerstvě vytrženým lidským srdcem v dlani, asi tušíte...

Mimochodem, filmové fanoušky určitě potěší, že cameo si v brutálním, ale povedeném klipu střihla Vivica A. Fox. Ta ve zmíněném Tarantinově blockbusteru ztvárnila Vernitu Green.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY