Antikvartet vydává dvojalbum "Láska tvá" jako poctu Dušanu Vančurovi

10.12.2022 14:11 - Milan Menčík | foto: Dílna Kalaš

V čase, kdy by Dušan Vančura oslavil půlkulaté jubileum, přichází formace Antikvartet s dvojdeskou "Láská tvá". Zájemci na ní najdou skladby, které Vančura složil, případně otextoval nejen pro tuto skupinu nebo Spirituál kvintet, ale také pro řadu jiných interpretů, jako jsou František Nedvěd, Hradišťan a další.

Antikvartet - Z Betléma se ozývá
© Antikvartet
"Antikvartet ve své nové podobě vzdává hold svému svému zakladateli tím, že pečlivě dodržuje jeho osobitý zápis vokálů. Aranžmá nástrojů si ale kapela, jako již obvykle, uzpůsobuje svému pojetí a své vlastní hudební vizi," vysvětluje kapelník Jiří Mašek, který na nahrávce vystupuje v rolích baskytaristy, zpěváka i producenta zároveň. Na dvojalbu je spousta hostů včetně komorního pěveckého sboru pod vedením Lukáše Holce, bubeníka Jana Linharta, klarinetistky Teurumi Suda Hatashima nebo syna Dušana a Zuzany Vančurových Petra, který si zahrál na perkuse.

Už dřív byly zveřejněny ukázky v podobě singlů "Až se k nám právo vrátí", "Sanfranciský blues" a "Batalion", nyní, v čase předvánočním, zve ke koupi nového dvojCD nová verze a videoklip známého tradicionálu "Z Betléma se ozývá", který u nás proslavil zmíněný Spirituál kvintet. Kolekci lze zakoupit prostřednictvím objednávky na e-mailové adrese antikvartet@antikvartet.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY