Elton John se s Británií rozloučí na Glastonbury

06.12.2022 08:11 - Ondřej Kocáb | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Je to již nějaká doba, co Elton John ukončuje svou koncertní kariéru. Jeho celosvětové turné "Farewell Yellow Brick Road" se příští rok dostane do své finální fáze: těšit se mohou ještě Austrálie s Novým Zélandem, kde vystoupení startují hned se začátkem roku 2023. Jako poslední na řadu přijde evropská část včetně rodné Británie. S tou by se měl tento legendární muzikant nově rozloučit jako headliner na Glastonbury.

"Tour 'Farewell Yellow Brick Road' se blíží ke konci a podle mě neexistuje vhodnější způsob, jak dát sbohem svým britským fanouškům," uvedl John v prohlášení a dodal: "Domácí příznivci byli více než brilantní a podporovali mě ve všech vrcholech i pádech mé kariéry... Nemůžu se dočkat, až nasaju ducha největšího festivalu na světě."

Elton John se v listopadu rozloučil s Amerikou. Jeho koncert na Dodger Stadium v Los Angeles byl přenášen živě na Disney+. Další ročník Glastonbury proběhne od 21. do 25. června a zpěvák by měl být závěrečnou hvězdou zdejší Pyramid Stage. Půjde přitom zároveň o jeho vůbec první vystoupení na festivalu. Poslední koncert celého turné je zatím naplánován na 8. července ve Stockholmu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY