Motörhead v dříve nevydané skladbě "Bullet In Your Brain" uhání jako vždy

05.12.2022 13:30 - Jiří V. Matýsek | foto: Čestmír Jíra / musicserver.cz

Ačkoliv se příběh Motörhead uzavřel se smrtí ikonického frontmana Lemmyho Kilmistera, hudba kapely stále žije. A dokonce se fanoušci dočkají nového materiálu. Jedná se sice jen o dvě skladby nevyužité na posledním album "Bad Magic", ale i tak do příběhu formace patří.

Novinky s názvem "Bullet In Your Brain" a "Greedy Bastards" vyjdou v rámci setu "Bad Magic: SERIOUSLY BAD MAGIC", který kromě alba z roku 2015 a dvou bonusových tracků obsáhne také živák z Japonska, zvukový záznam rozhovoru s Lemmym a rovněž podložku pro vyvolávání duchů v podobě Lemmyho basového aparátu, který vešel ve známost jako Murder One.

První z obou písní, "Bullet In Your Brain", vyšla navíc v předstihu i s doprovodným videoklipem. A jsou to echt Motörhead, tak, jak se zapsali do dějin rocku. Jejich hrubý, těžkotonážní rock'n'roll zahraný s plynovým pedálem na podlaze má pořád své typické grády. Jistě, v Lemmyho hlase už je trochu znát únava a nepříliš ukázkový zdravotní stav v době natáčení, ale energie, která z něj udělala jednu z hudebních ikon 20. století, je stále přítomná. Navíc ho kupředu žene jako o život hrající dvojice spoluhráčů Mikkey Dee a Phil Campbell. Video vzniklo sestříháním záběrů a fotek ze studia, doplňuje je pár propagačních snímků.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY