Dvoudenní Slavkov Open přiveze Deep Purple a Hollywood Vampires

24.11.2022 09:28 - Jiří V. Matýsek | foto: earMUSIC

Koncertní kalendář na rok 2023 se začíná pomalu plnit a do České republiky míří spousta velkých jmen. A rozhodně se nezastaví jen v Praze. Do Pardubic tak 18. 7. zavítá Sting a v létě neosiří ani Zámecká zahrada ve Slavkově u Brna, kde zmíněný britský muzikant hrál letos v létě. Dva dny po sobě jsou tu totiž v plánu velké rockové koncerty: představí se Deep Purple a superskupina Hollywood Vampires. Obě formace přijíždějí pod hlavičkou minifestivalu Slavkov Open.

Hardrockové legendy Deep Purple na jihu Moravy zahrají v sobotu 15. července a diváci se mohou těšit na přehlídku hitů, ale i na skladby ze zatím posledního, pozitivně přijatého studiového alba s originálním materiálem "Whoosh!" z roku 2020. Kapela přijede do České republiky poprvé bez dlouholetého kytaristy Stevea Morse, který ji opustil, aby se mohl starat o svou nemocnou manželku. Jako permanentní náhrada byl oznámen Simon McBride, který již za Morse zaskakoval a působil v doprovodném bandu dalšího párpla Dona Aireyho.

Hned o den později, v neděli 16. července, zamíří do Slavkova superskupina Hollywood Vampires. V té aktuálně hrají jeden z tvůrců shock-rocku Alice Cooper, kytarista Aerosmith Joe Perry a též herec Johnny Depp. Formace má zatím na kontě dvě alba. To první, eponymní, stálo převážně na coverech rockových fláků minulosti a bezesporu bude tvořit páteř setlistu. Dojde i na vlastní materiál, který na druhé desce "Rise" převážil. A kdo ví, třeba příští rok v létě dojde i na novinky.

Hlavními hvězdami výčet účinkujících nekončí, další jména do soupisky festivalu budou ještě přibývat. Vstupné na jednotlivé dny je 1 890 Kč, novinkou je také možnost zakoupení dvoudenního lístku za zvýhodněnou cenu 3 490 Kč. Předprodeje startují v pondělí 28. listopadu v 11 hodin dopoledne. Členové klubu Live Nation mohou vstupenky pořizovat už od středy 23. listopadu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY