O5 a Radeček vyrazí v únoru na valentýnské turné s filharmoniky

23.11.2022 14:56 - Hana Bukáčková | foto: Marek Gerhard / musicserver.cz

Stále aktuální hit "Romantický smyčce" dal nejspíš vzniknout netradiční myšlence: šumperská formace O5 a Radeček, která je známá svými koncerty na střechách, spojila síly s filharmoniky a v půlce února podnikne čtveřici ojedinělých vystoupení.

"Jako kapela jsme srdcem rockeři, ale zrovna ty největší hity máme o lásce. Proto jsme se rozhodli pro romantické turné, na kterém zaznějí ve smyčcových aranžích písně jako 'Vloupám se', 'Praha', 'Máš mě na svědomí', 'Sex ve sprše' a samozřejmě nebude chybět ani aktuální rádiový hit 'Romantický smyčce', po kterém jsme celé turné pojmenovali," vysvětluje zpěvák Tomáš Polák.

Pro Radečky se jedná o první šňůru, na které představí své písně v aranžích klasického souboru. Dopomoct k tomu jim má smyčcová sekce olomoucké filharmonie Ceremony String Quartet. Je to pomyslný návrat ke kořenům skupiny. Její členové se totiž ještě jako děti seznámili v orchestru a kytarista Radek Sekyra (po kterém nese ansámbl název) dodnes působí jako dirigent komorního tělesa.

"Valentýnské turné je pro nás něčím, o čem jsme už dlouho přemýšleli. S aktuálním úspěchem písně 'Romantický smyčce' nastal ten správný čas jej zrealizovat. Vše se odehraje na krásných vznešených místech s atmosférou ideální pro romantické rande nebo pro hledání nové lásky," doplnil frontman.

Termíny valentýnského turné 'Romantický smyčce':

13.2. Liberec, KC 101010
14.2. Praha, Palác Žofín
15.2. Šumperk, Divadlo
16.2. Olomouc, Reduta MFO



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY