Levantadores vydávají svou první desku "Don Vajumi’s Total Frogal Aquaboogie"

23.11.2022 11:47 - Tisková zpráva | foto: Jonáš Svoboda

Kapela Levantadores vydává svoje debutové album "Don Vajumi’s Total Frogal Aquaboogie". Album vyšlo digitálně 18. listopadu 2022 za podpory labelu Kabinet Records.

Levantadores
© Kabinet Records
Toto tříčlenné uskupení vzniklo v roce 2019 ze členů kapel Ghost of You, Ångström a Ette Enaka. Po ukončení činnosti bývalých kapel Vaška (bicí) a Miloše (basa) se ve zkušebnách v Brně u dolního nádraží, začalo formovat jejich rytmické spojení. Nedlouho nato se připojuje Jiří (kytara, syntezátor) a kapela začíná pracovat na svých prvních skladbách.

Na konci roku 2020 kapela nahrává svou debutovou desku "Don Vajumi’s Total Frogal Aquaboogie" ve studiu Palba ve spolupráci s Davidem Pšenčíkem. O mix desky se postaral kytarista a hráč na syntetizátory Jiří Habarta. Deska byla dokončena ve studiu JÁMOR Ondřejem Ježkem. O grafické zpracování alba se postarala Michaela Rožnovská.

Hudba Levantadores je mixem vlivů vycházející především z progresivního rocku až postpunku. Obsahově se deska dotýká smrti, sociálního vyloučení a hrozby plynoucí ze sociální ignorace a rezignace na zdravý rozum, který vede od ztráty orientace mezi pravdou a lží.

"Don Vajumi’s Total Frogal Aquaboogie" vychází zatím v elektronické podobě a je k poslechu na všech streamovacích platformách nebo osobně v brněnském klubu ArtBAR, kde 30. listopadu 2022 proběhne křest alba.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY