Team vydává v reedici legendární album "3"

29.11.2022 15:34 - Milan Menčík | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Slovenský Team nevydal novou řadovku už takřka patnáct let, takže vydavatelství OPUS postupem času alespoň v reedicích oprašuje jeho dávnou studiovou tvorbu. První dvě alba už na CD a LP vyšla, nyní tak následuje legendární deska "3", na které se nachází několik nesmrtelných hitů.

Team - 3
© OPUS
Původně se kolekce k uším posluchačů dostala v roce 1990, v době, kdy byla kapela na vrcholu slávy. "K najväčšiemu hitu albumu 'Držím ti miesto' napísal textár Daniel Hevier viac ako desať refrénov. Ja som mu ich stále vracal, že to nie je ono, až konečne doniesol slogan 'Držím ti miesto'…," vzpomíná spoluautor a producent desky Július Kinček a dodává: "V tejto piesni spieva záverečný zbor niekoľko desiatok členov a členiek fan clubu skupiny. Zbor sa nahral na seba niekoľkokrát, pridal sa štadiónový ruch z nejakej zahraničnej rockovej nahrávky, a vzniklo tak mohutné chorálové finále piesne i celého albumu."

K zajímavostem patří, že vzhledem k novým poměrům po sametové revoluci vyšla Trojka na obou stranách řeky Moravy u různých vydavatelství. Zatímco na Slovensku to byl ještě stále OPUS, v České republice se tehdy vyklubalo na svět ambiciózní Tommü Records. Online se dá poslouchat zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY