Mirai zvou klipem "Vlci" s Nikol Leitgeb na halové turné

19.11.2022 08:32 - Milan Menčík | foto: Forrest Král

Mirai jsou další z kapel, které v současné době narazily na zlatou žílu oblíbenosti. Solidní popové písničky v kombinaci s atraktivním exotickým zjevem zpěváka Miraie Navrátila působí především na mladé fanynky jako sladké na mravence, a tak se není co divit, že se skupině podařilo vyprodat dvě O2 areny.

Na příští rok plánují pánové turné už jen po halách (vstupenky jsou k mání zde). Aby však nenabyli přesvědčení, že lepší už to být nemůže, mají zde jedno srovnání: zatímco jejich šňůra má čtyři zastávky, Kabáti se svou taktéž halovou tour objíždějí letos více než dvě desítky stavení po celém Česko-Slovensku.

Právě hned za teplickými hochy se Mirai umístili v letošním ročníku ankety Český slavík. Do příštího podzimu, na kdy je série vystoupení naplánovaná, však zbývá hafo času, takže je potřeba ho nějak fanouškům zkrátit. A jako první přichází na řadu singl a videoklip "Vlci". Slušná popová písnička o vztahu dvou lidí, kde si po boku frontmana zahrála oblíbená herečka a influencerka Nikol Leitgeb, za svobodna Štíbrová.

"První střípky 'Vlků' vznikly v Dubaji v bytě mého kámoše. Chtěl jsem napsat song o rodičovské lásce, ale všechno jsem tak nějak řekl v refrénu a nevěděl jsem, jak nepateticky uchopit zbytek," přibližuje vznik písně Navrátil. "A tak nějak mě život stejně přinutil dopsat to jako lovesong, úplně na komoru."

A partnerka z klipu doplňuje: "Mirai mi už delší dobu sliboval, že si mě vezme do jednoho klipu, protože písnička 'Vlci' prý byla původně inspirovaná vztahem matka-syn. Konkrétně teda mnou a Radovanem. Pak to prý celé předělal a stal se z toho love song, ale prostě původ to mělo někde u nás. Takže jsem tam zaslouženě. Celé to vlastně bylo jedna velká vtipná situace. I když jsme s Miraiem roky přátelé, tak je prostě trošku zvláštní pustit se navzájem takhle blízko k tělu. Dost jsme se nasmáli."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY