Vypsaná fiXa do běžeckého klipu "Kouřící miminko" obsadila Lukáše Pavláska nebo Adélu Elbel

15.11.2022 08:12 - Hana Bukáčková | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Pardubická klisna jménem Vypsaná fiXa cválá stále kupředu a točí jeden klip za druhým. Nejnovějším přírůstkem do její videografie je "Kouřící miminko". Slovo klisna v první větě nebylo použito pro nic za nic. Snímek se natáčel v době, kdy se v San Piegu (neboli v Pardubicích) běžel dostih Velká pardubická. Díky tomu nebylo těžké najít liduprázdné ulice.

Song pochází z desky "Kusy radosti", kterou východočeští rock'n'rolloví matadoři vydali v první polovině roku. " 'Kouřící miminko' je svižná, lehce bláznivá píseň a běh coby hybný leitmotiv k ní skvěle sedí. Dokonce mi celkem dost lidí sdělilo, že si tuhle píseň přidává do svého hudebního běžeckého playlistu. A tak se mi režisérův nápad hned od začátku líbil, protože jsem si vzpomněl přesně na tuhle zpětnou vazbu," svěřil se frontman Márdi.

"Skvělé bylo i to, že klip se točil takříkajíc na domácí půdě, takže je to i určitý hold Pardubicím a třeba tím podpoříme turistický zájem o naše město. Ostatně všichni herci se shodli, že je Pardubice příjemně vizuálně překvapily a že vůbec nečekali, že je to u nás takhle pěkný. Navíc nám dokonale vyšlo i počasí a vše se podařilo natočit za jediný den," dodal.

O Márdim je známo, že rád běhá, jeho ale ve výsledném videu běhat neuvidíte. Běžce, kterým jde o všechno, ztvárnili herci Michal Dalecký, Adéla Elbel nebo Vanda Chaloupková, (alkoholové) občerstvení jim obstarával Lukáš Pavlásek. Během onoho dne naběhali prý až 20 km. A kupříkladu Michal Dalecký se nechal slyšet, že nic nepodcenil, na roli se poctivě připravoval a měsíc před natáčením denně běhal.

Režie se ujal Martin Přívratský. Použil 360° kameru a pro své dílo se chytil textu: "... tam někde uhání jeho budoucí mládí...". Natočil povedený, jednoduchý, vtipný snímek. Může se jevit jako lowcostový, ale takový je styl Vypsané fiXy... a mně je vlastně sympatický. Takže kupředu poklusem klus!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY