Přepište dějiny: Taylor Swift obsadila v top desítce americké singlové hitparády všech deset míst

01.11.2022 14:04 - Josef Martínek | foto: Republic Records

Svého času platila v hudebním průmyslu za obchodnici s nejostřejšími lokty Madonna, v posledních letech však tento primát převzala Taylor Swift. Zpěvačka totiž i se svou desátou studiovkou "Midnights" překonává rekordy. V americké Billboard chart se jí tentokrát povedl skutečně unikátní majstrštyk.

Chcete novou desku na CD či vinylech? V našem shopu pořídíte čtyři různé barevné verze obou nosičů!

Dvaatřicetiletá popová hvězda je prvním umělcem, který v jediném týdnu obsadil všech deset nejvyšších míst v singlovém žebříčku. Za historii trvající šedesát čtyři let. Dosud nejblíže byl tomuto stoprocentnímu triumfu Drake, který loni v září zabral devět z deseti nejprestižnějších pozic.

Swift zvítězila s písní "Anti-Hero", která se stala jejím v pořadí devátým hitem #1. Velký podíl na prvenství tohoto songu mělo skoro šedesát milionů streamů. Svou sbírku topdesítkových singlů rozšířila hudebnice ze třiceti na čtyřicet, čímž v tabulkách všech dob předčila dosavadní ženskou rekordmanku - koho jiného - Madonnu s osmatřiceti kousky. Více zářezů v elitní společnosti už nasbíral jen zmíněný Drake, a to devětapadesát.

Nahrávka "Midnights" pochopitelně na plné čáře vyhrála albovou hitparádu, v níž získala mimořádných 1,578 milionu bodů. Jde už o pátou Taylořinu desku, která dosáhla výsledku přes milion jednotek - avšak první od šesté řadovky "Reputation" z roku 2017. Čistý prodej novinky přitom činil 1,14 milionu kusů a více než cédéčka (395 tisíc) šly na dračku vinyly (575 tisíc).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY