Škwor vydává svou albovou prvotinu "Vyhlašuju boj" v reedici na vinylu a vyjíždí na akustické turné

31.10.2022 11:23 - Milan Menčík | foto: Kateřina Postránecká

I Škwor podlehl kouzlu černých vinylových kotoučů a postupně vydává jednu položku za druhou ze své diskografie i ve formátu LP. Letos je to dvacet let, kdy vyšla prvotina této kapely "Vyhlašuju boj". Tehdy byli Škwoři hodně ostří v textech i hudebně. Nahrávku produkoval Aleš Brichta, v té době na vrcholu svých uměleckých sil, a formace se pomalu dostávala z malých klubů do větších a větších prostor.

Škwor - Vyhlašuju boj
© Supraphon
"Když jsme uvažovali, jaké další album by se po desce 'Sliby & Lži' mělo dočkat vinylové reedice, 'Vyhlašuju boj' bylo i s ohledem na letošní dvacáté výročí prvního vydání jasnou volbou. Věříme, že i díky novému remasteru bude tohle elpíčko pro řadu fanoušků skutečnou libůstkou," dodávají k reedici členové bandu.

Pár písní určitě zahrají i v rámci aktuální akustické šňůry, kterou navazují na tři roky starou zkušenost. "Uplynuly tři roky a my vás s obrovskou radostí zveme na druhé pokračování veleúspěšné akustické tour. Koncerty budou opět situovány do menších prostor, sice s omezenou kapacitou, ale o to větší atmosférou. Uslyšíte výběr toho nejlepšího ve speciálních akustických úpravách a s použitím klasických nástrojů to bude opět parádní jízda," láká skupina, kterou lze klidně označit přídomkem stále populárnější. Vždyť za poslední řadovku "Tváře smutnejch hrdinů" obdržela díky skvělým prodejům zlatou i platinovou desku.

Kompletní výčet zastávek nadcházející "Unplugged Tour 2022" najdete zde. Vstupenky (kromě již vyprodaných koncertů 16. listopadu v Praze a 18. listopadu v Krnově) pořídíte v předprodeji sítě Tickestream.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY