Jarek Nohavica a Pokáč v duetu "Vzpomínáš, co zpíval John" hodnotí množství zloby na internetu

22.10.2022 11:47 - Milan Menčík | foto: Jiří V. Matýsek / musicserver.cz

Už je to hodně přes padesát let, kdy Beatles v jedné ze slavných písní vyřkli nesmrtelný a stále trefnější slogan "All You Need Is Love". Nečekaný duet českých písničkářů rozličných generací - Pokáče a Jaromíra Nohavici - jej v písni "Vzpomínáš, co zpíval John" znovu oprášil.

Zatímco Nohavica songy s legrační a ty s vážnou tematikou často střídá, Pokáč je známý především jako vlídný a neagresivní vtipálek, jehož odlehčená tvorba se hodí do velmi obtížné doby. Proto možná překvapí seriózní vyznění skladby, ve které oba hitmakeři hodnotí množství dnešní zloby na internetu.

Autorsky jsou pod singlem podepsáni oba, Pokáč udělal základ a Nohavica celý výsledek dotáhl do konce. Trošku překvapí divný zvuk Nohavicova zpěvu, jako by byl zpíván do horšího mikrofonu, jinak se duetu nedá vytknout celkem nic. Je to poměrně jednoduchá a zapamatovatelná melodie se strohým doprovodem jedné akustické kytary. Text zdůrazňuje, že je důležité zanechat si nadhled. Jak pro interprety, tak i pro posluchače. Pravda.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY