Orbital oznamují vydání nového LP politicky hlasitým singlem "Dirty Rat"

23.10.2022 19:19 - Kateřina Spacek | foto: Orbital Recordings

Britské techno ikony Orbital strávily první polovinu roku 2022 oslavami 30. výročí své existence v podobě retrospektivního box setu. Nyní bratři Phil a Paul Hartnollovi prozradili, že chystají další řadovku. Album s názvem "Optical Delusion" vyjde 17. února.

Prvním singlem z něj je spolupráce se Sleaford Mods "Dirty Rat". Jason Williamson z hostující kapely si zde bere na mušku současnou britskou politiku. Doprovodný videoklip režíroval Luke Losey, natáčelo se v Leysdown-on-Sea na ostrově Sheppey a vy se na výsledek můžete podívat pod článkem.

"Velké, jednoduché, hlasité vyjádření názoru. 'Dirty Rat' je punk-rocková skladba," sdílí myšlenku nového songu Phil Hartnoll. "Miluju Jasonovu přítomnost. Je prostě skvělý a tohle je atmosféra taneční hudby staré školy, ve které jsou kousky Cabaret Voltaire, a dokonce i The Shamen."

Orbital také na twitteru poznamenali, že perfektně načasované bylo i vydání písně. Vyšla totiž v den, kdy po pouhých šesti týdnech ve funkci odstoupila britská premiérka Liz Truss.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY