Nové desky 42/2022 - od Taylor Swift přes Arctic Monkeys po a-ha

26.10.2022 08:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Taylor Swift

V nebývalé koncentraci hvězd se vedle sebe tlačí Arctic Monkeys, Simple Minds, Carly Rae Jepsen, norští a-ha, opět doowopová Meghan Trainor, čeští Chinaski, Jean-Michel Jarre, SuperStar Tereza Mašková, metaloví Stryper, Avantasia, punkoví Ugly Kid Joe či indiefolkové duo Tegan And Sara a nad všemi ční megastar Taylor Swift.
V pátek 21. října vyšly tyto nové tituly:

Taylor Swift - Midnights
žánr: electronica / synth folk / chillout

Taylor Swift - Midnights
Po dvanácti letech od eponymního debutu se Taylor Swift propracovala k jubilejní desáté řadovce. Nazvala ji "Midnights" a ve standardní edici má třináct songů, z nichž většinu složila a nahrála s Jackem Antonoffem. K nim se pak v několika málo kouscích připojili ještě Keanu Beats, Sounwave, Jahaan Sweet, William Bowery, Zoë Kravitz, Mark Spears, Sam Dew a v neposlední řadě také Lana Del Rey, jejíž vokál uslyšíte v písni "Snow On The Beach". Deska má ovšem i verzí s přívlastkem "3am" a s dalšími sedmi skladbami, na nichž se podstatnou měrou podílel také Aaron Dessner. Americká hudebnice v nich v podstatě dále rozvíjí folkový koncept z předchozích "folklore/evermore", ovšem staví jej především na elektronice, která místy přechází až do chilloutu. Už nyní je zřejmé, že i tento počin se kritice líbí, protože na metacritics se blíží k devadesáti procentům. Zda osloví i vás, zjistíte na zpěvaččině YouTube. V našem shopu pořídíte čtyři barevné CD verze a také čtyři různě barevné vinyly.


Carly Rae Jepsen - The Loneliest Time
žánr: pop / disco / synth-pop

Carly Rae Jepsen - The Loneliest Time
Mezi umělkyně, které strávily období covidových karantén prací, patří i Carly Rae Jepsen. Kanadská zpěvačka utíkala z lockdownové současnosti do minulých dekád, třináct (v případě digitální verze šestnáct) songů je tak ovlivněno osmdesátkovým popem, sedmdesátkovým folkem a taky discem či funkem. K finálnímu výsledku jí dopomáhali třeba Tavish Crowe, Rostam, Bullion, Captain Cuts, John Hill, Kyle Shearer nebo Alex Hope, v titulním kousku hostuje její krajan Rufus Wainwright. Klipy k prvním singlům a stylová lyric videa ke všem ostatním písním najdete na YouTube.


Arctic Monkeys - The Car
žánr: indie rock

Arctic Monkeys - The Car
Sheffieldští Arctic Monkeys jsou zpět se svou sedmou řadovkou nesoucí název "The Car". Minimalistický obal zobrazuje právě osamocené auto na střešním parkovišti a dalšími auty se to hemží i v textech novinky. Tu napsal frontman Alex Turner ve svém domě v Los Angeles, natáčelo se pak v Butley Priory v Suffolku, La Frette v Paříži a RAK Studios v Londýně. Produkci obstaral James Ford. Desítka písní zahrnuje širokou škálu žánrů, které oscilují od orchestrálního rocku přes lounge či barokní pop až po funk s prvky jazzu. Mnohé už naznačily pilotní singly "There'd Better Be a Mirrorball", "Body Paint" a "I Ain't Quite Where I Think I Am". Ukázky z této bezesporu stylově barevné kolekce můžete nasávat na YouTube profilu kapely, v našem shopu desku pořídíte na CD, LP i kazetě.


a-ha - True North
žánr: pop rock

A-ha - True North
Norští a-ha letos oslavili čtyřicet let od svého založení, což byla příležitost připravit po sedmi letech následovníka jejich desátému albu "Cast In Steel". Jedenáctý počin dostal název "True North" a je vlastně soundtrackem ke stejnojmennému filmu, který Magne Furuholmen představuje jako norskou verzi "Western Stars" Bruce Springsteena a také coby hudební pohlednici z jejich rodné země. Původní záměr bylo udělat živou studiovou desku, poté studiovou nahrávku, ale nakonec z toho vykrystalizovala spolupráce s Arctic Philharmonic z Tromsø a Bodø, která přinesla dvanáct písní, z nichž část najdete na YouTube formace vedle traileru ke zmíněnému filmu. Nahrávku si v našem shopu můžete koupit na CD, 2LP a také ve speciálním boxu.


Tip týdne

Dry Cleaning - Stumpwork
žánr: alternativní rock / post punk

Dry Cleaning - Stumpwork
Britská post-punková kapela Dry Cleaning vydává pokračování kritikou uznávaného debutu "New Long Leg" z roku 2021. Jedenáctipoložkový tracklist přináší typický vokální projev zpěvačky Florence Shaw, styl zpěvu mísený s mluveným slovem a podpořený upřímnými texty. Ač tato skupina vznikla teprve v roce 2018, bývá často přirovnávána k manchesterským legendám Joy Division. Na podporu své novinky představili před časem i animovaný klip "Don't Press Me" vytvořený Peterem Millardem. Frontmanka tento song prý věnovala svému mozku, což deklaruje textem: "Vždy se mnou bojuješ / vždycky mě stresuješ." Zmíněné video a další ukázky naleznete na YouTube.


Simple Minds - Direction Of The Heart
žánr: new wave / rock / synth pop

Simple Minds - Direction Of The Heart
Je to už nějaký ten pátek, co se skotští rockeři Simple Minds pohybují na hudební scéně. A že to nechtějí jen tak vzdát, dokazuje jejich čerstvá kolekce "Direction Of The Heart", od roku 1977 už osmnáctá. Většina skladeb byla vytvořena na Sicílii frontmanem Jimem Kerrem a kytaristou Charliem Burchillem, kteří zde žijí. Covidové restrikce jim nedovolily přivézt materiál do Velké Británie, a tak natáčeli a míchali v hamburských Chameleon Studios. Baskytarista Ged Grimes, bubenice Cherisse Osei a zpěvačka Sarah Brown se ke zmíněné dvojici přidali na dálku a nahráli své party samostatně v Londýně. Pilotní píseň "Vision Thing" s pulsujícími bicími, syntezátory a nezaměnitelnou kytarovou hrou je poctou Kerrovu nejlepšímu kamarádovi, jeho zesnulému otci, který zemřel v roce 2019. Ukázky jsou k dispozici na YouTube.


Chinaski - Frihet
žánr: ambient / electronica

Chinaski - Frihet
Chinaski se při přípravě své dvanácté řadovky usídlili v Norsku, na břehu Norského moře, v dřevěném studiu nedaleko Ålesundu. Její název "Frihet" je také norský a znamená "svobodu". Produkce se ujal Brit Greg Haver, který stojí za předešlými deskami "Rockfield" a "Není nám do pláče". Podle samotných hudebníků jde o první čistě kapelovou nahrávku. Každý ze členů na ní má minimálně dvě skladby. "Album se rodilo během covidu, kdy jsme se tajně scházeli ve svých domovech. Postupně vzniklo třicet písniček, ze kterých jsme vybrali třináct nejlepších. Oproti minulé nahrávce se v kapele odehrál zásadní posun. Naši noví spoluhráči k nám ztratili zbytečný respekt. Myslím, že teď to teprve všechno zaklaplo," doplňuje frontman Michal Malátný. Kam se Chinaski posunuli, zjistíte na jejich YouTube a my pouze dodáme, že jako textařský host se na desce objevuje i Jiří Suchý. Pokud chcete mít doma CD nebo vinyl, zamiřte do našeho shopu.


Avantasia - A Paranormal Evening With The Moonflower Society
žánr: symfonický metal

Avantasia - A Paranormal Evening With The Moonflower Society
Po třech letech od vydání "Moonglow" si milovníci metalové opery Tobiase Sammeta přijdou konečně opět na své. Frontman Edguy přichystal novinkovou desku "A Paranormal Evening With The Moonflower Society", která je - jak to bývá u Avantasie zvykem - napěchována hvězdnými jmény. Jako první singl se do rádií dostal kousek "The Wicked Rule The Night", ve kterém uslyšíte zpěváka Ralfa Scheeperse z Primal Fear. Pokud jste ho ještě neslyšeli, můžete to napravit návštěvou YouTube. Mastermind a tvůrce o celé desce tvrdí, že obsahuje jeho nejlepší skladby. Mohl jim totiž dát patřičný čas a prostor. "Až je uslyšíte, pochopíte," dodává Tobias. A slyšet můžete ze spousty různých edic CD a vinylů, které pořídíte v našem shopu.


Meghan Trainor - Takin’ It Back
žánr: doo wop

 Meghan Trainor - Takin’ It Back
Meghan Trainor je zpět, a to ve více ohledech. Už vánoční album "A Very Trainor Christmas" trochu naznačilo, že se americká zpěvačka opět vrací k doo wopu ze svého debutu, a vše dokonala chvíle, kdy se z jejího songu "Title" stal na vloni na TikToku virální hit. Potvrzení ji dala i jedna ze spoluautorek Mozella, která jí řekla, že se ostatní umělci snaží napodobit zvuk její prvotiny. Jak prohlásila sama zpěvačka: "Lid se vyslovil a já ho slyším." Přesto je ale šestnáct písniček trochu jiných; také vzhledem k tomu, že se Meghan v minulém roce narodil první potomek. "Texty jsou silnější než kdy jindy, ale pořád je to párty," dodává k tomu novopečená maminka, která na novince spolupracovala s hudebníky jako Wrabel, Teddy Geiger, Sean Douglas nebo Thomas Hull. Produkčně je pod nimi podepsaný Stint a v roli hostů nastoupili Scott Hoying, Teddy Swims, Theron Theron, Natti Natasha a Arturo Sandoval. Nemalou část autorka sdílí na svém YouTube profilu.


Architects - The Classic Symptoms Of A Broken Spirit
žánr: moderní metal

Architects - The Classic Symptoms Of A Broken Spirit
S desátou studiovkou přichází na scénu britská formace Architects. Vydává ji teprve rok po předchozí "For Those That Wish to Exist", přičemž už v dubnu letošního roku vyslala do světa první ochutnávku "When We Were Young". Produkci obstarali kytarista Josh Middleton a bubeník Dan Searle. Na rozdíl od předchozí desky, která kvůli covidovým opatřením vznikla "na dálku", si muzikanti více užívali společného hraní a výsledek je díky tomu "hravější, živější a víc vzrušující. Taky možná o něco víc industriální a elektroničtější", jak prozradil frontman Sam Carter. Ukázku v podobě kousku "When We Were Young" najdete na YouTube.


EP a minialba

  • Serj Tankian - Perplex Cities
    Ačkoli se už několik měsíců hlasitě hovoří o novém album System Of A Down, bude fanouškům muset stačit prozatím sólová tvorba jejich frontmana. Na loňské EP "Elasticity" navazuje pěticí dalších songů. K poslechu jsou na YouTube.
  • Young The Giant - American Bollywood
    Americká rocková skupina z Kalifornie věnovala letošní léto a kus podzimu vydávání na sebe navazujících ípíček - první v červenci, druhé v srpnu a třetí na začátku října. Nyní to trochu zamotala, když vydala minialbum, na které zařadila opět třetí díl a k tomu čtveřici nových písniček. Pořádek si v tom zkuste udělat na YouTube.
  • In This Moment - Blood 1983
    Americká metalová grupa se rozhodla při příležitosti deseti let alba "Blood" nahrát znovu pět songů z něj. Jejich produkce se ujali někdejší kytarista Marilyna Mansona Tyler Bates a člen Gunship a Fightstar Dan Haigh. Jak zní nová verze, zjistíte na YouTube kapely.
  • Poppy Ackroyd - Pause Reworked
    Anglická hudebnice, skladatelka a členka Hidden Orchestra se rozhodla přetvořit čtyři skladby svého loňského alba "Pause". (bandcamp)
  • Bayside - The Red
    Trojice novinek amerických emorockerů. (YouTube)


Jean-Michel Jarre - Oxymore: Homage To Pierre Henry
žánr: electronica

 Jean-Michel Jarre - Oxymore: Homage To Pierre Henry
Jak již napovídá název "Oxymore: Homage To Pierre Henry", rozhodl se Jean-Michel Jarre na svém novém počinu vzdát hold hudebnímu skladateli Pierru Henrymu, který je považovaný za pionýra žánru zvaného musique concrète. Jarre chtěl s tímto svým mentorem spolupracovat na albu "Electronica", ale nakonec k tomu nedošlo. Po Henryho smrti v roce 2017 poskytla vdova francouzskému hudebníkovi materiál pro jejich spolupráci, který nyní přetvořil v jedenáct skladeb. Budou k dispozici na CD, vinylu a ve třech digitálních verzích - stereo, binaurální a Dolby Atmos. Ochutnávat ale můžete i na Jarreho YouTube.


Ugly Kid Joe - Rad Wings Of Destiny
žánr: hard rock

Ugly Kid Joe - Rad Wings Of Destiny
Kalifornská hardrocková skupina Ugly Kid Joe nechala fanoušky na novou desku čekat dlouhých sedm let. Stálo to ale za to: na nástupci "Uglier Than They Used Ta Be" muzikanti spojili síly s producentem Markem Dodsonem, se kterým spolupracovali i na svém veleúspěšném debutu "America's Least Wanted" z roku 1992. Výsledkem je kolekce "Rad Wings Of Destiny" a na ní deset nových skladeb, z nichž některé najdete k poslechu na YouTube kanále bandu.


Tereza Mašková - Svět je málo růžový
žánr: pop

 Tereza Mašková - Svět je málo růžový
Tereza Mašková se po dvou letech od debutu "Zmatená" vrací se svým druhým albem "Svět je málo růžový". Výherkyně Česko Slovenské SuperStar se na něm podílela autorsky v mnohem větším rozsahu než dříve. Hlavním spolupracovníkem v desítce songů byl mladý skladatel a producent Václav Hoidekr, kterého v jedné skladbě doplnili Adam Kuruc a Martin Kavulič. Jediným hostem je herec Marek Lambora. Co si představit pod tvrzením, že "nové album je jejím přirozeným odrazem od pomalých skladeb plných emocí, ve kterých její hlas vždy vynikal, po rychlejší písně, díky kterým můžete zpěvačku poznat i v trochu jiném světle", zjistíte na Terezině YouTube.


Stryper - Final Battle
žánr: heavy metal

Stryper - Final Battle
Americká křesťanská metalová grupa Stryper se v poslední době potýkala s řadou výzev a těžkostí. Kromě dopadů covidových omezení se muzikanti museli vypořádat se zdravotními problémy kytaristy Oza Foxe, jenž bojuje s nádory na mozku, a frontmana Michaela Sweeta s odloučenou sítnicí. Náročné období reflektuje jedenáct nových songů, na YouTube najdete k poslechu hned úvodní kousek "Transgressor". O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit do komentářů pod článkem!


Různí - Dig Me In: A Dig Me Out Covers Album
žánr: punk rock / grunge

Různí - Dig Me In: A Dig Me Out Covers Album
Americkou ženskou punk-rockovou formaci Sleater-Kinney, kterou dnes reprezentují pouze Corin Tucker a Carrie Brownstein, budou znát především znalci, avšak na druhou stranu její alba figurují v různých výročních žebříčcích prestižních médií. Jedním z nich je i "Dig Me Out", třetí studiovka z roku 1997, a právě tu se nyní dámy rozhodly znovu natočit spolu s dalšími hudebníky. Třinácti písniček se tak ujali St. Vincent, Wilco, Margo Price, Tunde Adebimpe, Self Esteem, Courtney Barnett, Black Belt Eagle Scout, The Linda Lindas, Jason Isbell, Amanda Shires, Tyler Cole, Big Joanie, Low a Nnamdï. Jak je pojali, zjistíte na YouTube Sleater-Kinney.


4 Tenoři - Láska prý (Supraphon)
žánr: střední proud

4 Tenoři - Láska prý
Pět let od svého vzniku a dva roky po vydání prvního alba, které díky úspěšnému prodeji už dosáhlo platinové desky, vydávají 4 Tenoři dílo nazvané "Láska prý". Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž spojili své síly ve studiu, kde v produkci Janise Sidovského a za doprovodu Unique Orchestra vzniklo dvanáct skladeb. Repertoár tvoří opět slavné kusy světové i domácí muzikálové a filmové hudby. Vybrány byly písničky od Ennia Morriconeho, Beatles, Leonarda Bernsteina z muzikálu "West Side Story" i dosud nenazpívaná skladba Karla Svobody "Pýcha předchází pád". Jako speciální host účinkuje v songu "Přísahám, že jsem to já" Helena Vondráčková. Ukázky najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.


V krátkosti

  • Tegan And Sara - Crybaby
    Kanadské indiepopové/indiefolkové duo se tři roky po albu "Hey, I'm Just Like You" vrací s desátou řadovkou. Tucet songů napsaly sestry Quinovy během pandemie. (YouTube)

  • Seven Lions - Beyond The Veil
    Americký dubstepový DJ působí na hudební scéně již přes deset let a za tu dobu vydal řadu EP, singlů a kompilací. Ovšem teprve nyní přichází s právoplatným debutem. K natáčení si přizval hned několik hostů - na spolupráci mu kývli Vancouver Sleep Clinic, So Below, Eli Teplin, GG Magree, JT Roach, Dia Frampton, Mija nebo Lights. (YouTube)

  • Jeezy, DJ Drama - Snofall
    Americký rapper Jeezy se vrací po dvou letech s novou deskou, kterou natočil s producentem Tyree Simmonsem aka DJ Drama. Sedmnáct tracků ozvláštňují hosté Lil Durk, 42 Dugg a EST Gee. (YouTube)

  • Andrea Bocelli, Matteo Bocelli, Virginia Bocelli - A Family Christmas
    Rodinné Vánoce jsou letos v kurzu. Podobně jako minulý týden rodina Estefanů se teď se třináctkou svátečních melodií představí i italský tenor se synem a dcerou. (YouTube)

  • Brutus - Unison Life
    Žánrově neohraničené belgické trio se vrací s velmi očekávanou třetí řadovkou a s jedinečnou směsí neklidného, ​​emocionálně syrového rocku, který prochází krajinou metalu, punku a post-hardcoru. (YouTube)

  • Bibio - BIB10
    Britský elektronický skladatel a producent Stephen James Wilkinson vydává pod zavedeným pseudonymem už desátou řadovou nahrávku. Svůj typický analogový lo-fi zvuk na ní obohacuje o prvky disca a osmdesátek. (YouTube)

  • Pip Millett - When Everything Is Better, I’ll Let You Know
    Anglická neosoulová zpěvačka a skladatelka se po třech ípíčkách propracovala k debutovému albu. V sedmnácti skladbách uslyšíte odkazy také na bossa novu nebo jazz rock. (YouTube)

  • Loyle Carner - Hugo
    Anglický rapper si za svůj debut vysloužil dvě nominace na Brit Awards a s jeho nástupcem se mu výborně vedlo v hitparádách. S napětím tedy budou všichni fanoušci očekávat, jak se chytne třetí deska, na níž mu zahostovali John Agard, JNR Williams, Olivia Dean, Wesley Joseph a Athian Akec. (YouTube)

  • Dawn Richard, Spencer Zahn - Pigments
    Někdejší členka Danity Kane se na svém novém počinu spojila s producentem ambient popu z Massachusetts a výsledkem je jedenáct skladeb na rozhraní elektroniky, r'n'b, ambientu, taneční hudby a popu. (bandcamp)

  • Fiona Brice - And You Know I Care
    Anglická skladatelka, houslistka a především orchestrální aranžérka, která pracovala na albech Placebo, Kanye Westa, Anny Calvi či Beyoncé, představuje na svém novém albu osm kompozic ve stylu současné vážné hudby. (bandcamp)

  • bbno$ - Bag Or Die
    Kanadský rapper prakticky přesně po roce vydává další řadovku s hosty jako Yung Gravy a Lil Toe. (YouTube)

  • Amanda Tenfjord - In Hindsight
    Norsko-řecká indiepopová zpěvačka, která letos reprezentovala Řecko na Eurovision Song Contest, debutuje se třinácti songy. (YouTube).

  • Robyn Hitchcock - Shufflemania!
    První sólovka britského písničkáře po pěti letech obsahuje mimo jiné příspěvky takových umělců jako Johnny Marr, Sean Ono Lennon, Pat Sansone, Eric Slick Kimberley Rew či Morris Windsor z The Soft Boys. (YouTube)

  • Archers Of Loaf - Reason In Decline
    Nové album po dvaceti čtyřech letech? Jistě! Pátá řadovka amerických indierockerů navazuje na "White Trash Heroes" z roku 1998. (YouTube)

  • Sloan - Steady
    Třináctá studiovka kanadské indierockové formace. (YouTube)


    Dále vychází

    A Place To Bury Strangers - Exploding Head / Deluxe
    Abduction - Black Blood
    Adam Melchor - Here Goes Nothing
    Ali Gate - Who Hurt You? (Deluxe Edition)
    Alice Boman - The Space Between
    Armani Caesar - The Liz 2
    Atta Boy - Crab Park
    Avatarium - Death, Where Is Your Sting
    Basement - Colourmeinkindness (Deluxe Edition)
    Benson Boone - Walk Me Home
    Cabal - Magno Interitus
    Circles Around The Sun - Interludes For The Dead: Expanded Edition
    Clarice Johnson - Esthesis
    Declan J Donovan - Declan J Donovan
    Exhumed - To The Dead
    Frank Sinatra - Collected / Limited
    Frankie Cosmos - Inner World Peace
    Fredo Bang - Unlv
    Goat - Oh Death
    Gogol Bordello - Solidaritine
    Grand - Grand
    Hagop Tchaparian - Bolts
    Hazel Dickens And Alice Gerrard - Pioneering Women Of Bluegrass: The Definitive Edition
    Chez Kane - Powerzone
    Christina Aguilera - Stripped (20th Anniversary Edition)
    Ile - Nacarile
    Iron Allies - Blood In Blood Out
    Jade Imagine - Cold Memory
    Jawbox - Live At Metro Chicago 2019
    Kendrick Lamar - Good Kid, M.a.a.d City / 10th Anniversary
    Krystian Zimerman - Karol Szymanowski : Piano Works
    Less Than Jake - Silver Linings (Deluxe Edition)
    Lowertown - I Love To Lie
    Made 2 Mate - The Collection
    Militarie Gun - All Roads Lead To The Gun (Deluxe)
    My Morning Jacket - MMJ Live Vol. 2: Chicago 2021
    New Roses - Sweet Poison
    Nick Hakim - Cometa
    No Return - Requiem
    Norah Jones - I Dream Of Christmas (Deluxe)
    Olivia Newton-John - Olivia Newton-John's Greatest Hits / Deluxe
    Pearla - Oh Glistening Onion, The Nighttime Is Coming
    Petr Muk - Dotyky Snů / 20th Anniversary
    Pinkshift - Love Me Forever
    Rich Aucion - Synthetic: Season 1
    Rubblebucket - Earth Worship
    Různí - 111 Vánočních koled (Supraphon)
    Různí - Back To The Future: Musical
    Siouxsie And The Banshees - All Souls
    Tegan And Sara - Crybaby
    Terry Roche - Kin Ya See That Sun
    The Libertines - Up The Bracket (20th Anniversary Edition)
    The Otolith - Folium Liminia
    The Soft Pink Truth - Is It Going To Get Any Deeper Than This?
    Twain - Noon
    Uji - Timebeing
    White Lies - As I Try Not To Fall Apart (Bonus Edition)
    Whitmer Thomas - The Older I Get The Funnier I Was
    Wiki And Subjxct5 - Cold Cuts
    Witch Fever - Congregation

    Vychází na vinylu:
    A Place To Bury Strangers - Exploding Head (Coloured)
    Abduction - Black Blood
    A-Ha - True North
    Alice Boman - The Space Between
    Andrea Bocelli, Matteo Bocelli, And Virginia Bocelli - A Family Christmas
    Arctic Monkeys - The Car
    Archers Of Loaf - Reason In Decline
    Architects - The Classic Symptoms Of A Broken Spirit
    Avantasia - A Paranormal Evening With The Moonflower Society
    Avatarium - Death, Where Is Your Sting
    Avatarium - Death,where Is Your Sting
    Big John Patton - Oh Baby!
    Brutus - Unison Life
    Carly Rae Jepsen - The Loneliest Time
    Daniel Lanois - Player, Piano
    Dry Cleaning - Stumpwork
    Evgeny Kissin - The Salzburg Recital
    Exhumed - To The Dead
    Fiona Brice - And You Know I Care
    Frankie Cosmos - Inner World Peace
    Goat - Oh Death
    Gogol Bordello - Solidaritine
    Chez Kane - Powerzone
    Iron Allies - Blood In Blood Out
    Jean-Michel Jarre - Oxymore: Homage To Pierre Henry
    Johann Johannsson - And In The Endless Pause There Came The Sound Of Bees
    Kendrick Lamar - Good Kid, M.a.a.d City / 10th Anniversary
    Krystian Zimerman - Karol Szymanowski: Piano Works
    Kylie Minogue - Impossible Princess
    Loyle Carner - Hugo
    Madonna - Erotica
    Marta Kubišová, Bratři Ebenové - Adventní písně a koledy
    Meghan Trainor - Takin’ It Back
    Miloš Dodo Doležal & Vitacit - 1986-1991 Revisited Part 2.
    New Roses - Sweet Poison
    Nick Hakim - Cometa
    No Return - Requiem
    Olivia Newton-John - Olivia Newton-John's Greatest Hits / Deluxe
    Orthodox - Learning To Dissolve
    Pentangle - Basket Of Light
    Petr Muk - Dotyky Snů / 20th Anniversary
    Pinkshift - Love Me Forever
    Pip Millett - When Everything Is Better, I’ll Let You Know
    Queens Of The Stone Age - Queens Of The Stone Age
    Red Hot Chili Peppers - Out In L.A.
    Robyn Hitchcock - Shufflemania!
    Rod Stewart - Gasoline Alley
    Sass Jordan - Bitches Blues
    Sepultura - Roorback
    Simple Minds - Direction Of The Heart
    Sloan - Steady
    Snap! - Madman's Return
    Stanley Turrentine - Common Touch
    Stryper - Final Batlle
    Taylor Swift - Midnights
    The Otolith - Folium Liminia
    The Soft Pink Truth - Is It Going To Get Any Deeper Than This?
    Twain - Noon
    Ugly Kid Joe - Rad Wings Of Destiny
    Whitmer Thomas - The Older I Get The Funnier I Was
    Witch Fever - Congregation

    EP:
    Abby Sage - The Florist
    Circuit Des Yeux + Claire Rousay - Sunset Poem
    Cmon Cmon - Cmon Cmon
    Jobber - Hell In A Cell
    Loshh - Akole
    Titus - Damned If I Do
    Viterous Humor - Viterous Humor (Reissue)

    Reedice:
    Hazel Dickens And Alice Gerrard - Sing For Me?
    Hazel Dickens And Alice Gerrard - Who’s That Knocking?
    Human League - Travelogue
    Jon Brion - Meaningless
    Karel Gott - Bílé Vánoce (Supraphon)
    Marta Kubišová, Bratři Ebenové - Adventní písně a koledy
    Sepultura - Roorback


  • DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY