Nejsilnější sestava Blink-182 se po deseti letech vrací s krvavým klipem k singlu "Edging"

15.10.2022 11:23 - Ondřej Hricko | foto: Live Nation

Pop-punkové ikony Blink-182 jsou zpět! A to včetně navrátilce Toma DeLonga a Marka Hoppuse, který teprve nedávno dokončil chemoterapie a úspěšně ustál léčbu rakoviny. Novinka "Edging" je tak vůbec prvním singlem za deset let v původním (respektive nejznámějším) složení, kdy vyšel dosud poslední společný počin, EP "Dogs Eating Dogs".

Singl "Edging" je esencí klasických Blink-182. Je to energická pecka s návykovou melodií, na kterou se bude tančit i pařit. Skladbu ženou divoké bicí Travise Barkera, ale stejně nejvíc pozornosti strhne návrat fungující chemie mezi DeLongem a Hoppusem.

"Chtěl jsem si jako posluchač představit, co bych chtěl zažít, a zároveň jsem jako člen kapely přemýšlel, co chceme udělat a říct a hlavně, jak budeme produkčně znít v roce 2022," říká k singlu Barker.

Videoklipu se ujal velice zkušený režisér a kameraman Cole Bennett, který má za sebou spolupráci s Machine Gun Kellym, Justinem Bieberem, Post Malonem nebo Juice Wrld. A odvedl skvělou práci. Dynamické video plné králíků a krve má švih a letmou devadesátkovou příchuť, která skupině sluší.

Tom DeLonge sestavu opustil v roce 2015, kdy jej nahradil Matt Skiba z Alkaline Trio, se kterým kapela vydala desky "California" z roku 2016 a o tři roky později "Nine". On se v mezidobí věnoval své další formaci Angels & Airwaves.

Novinka by měla být součástí plánovaného alba, které vyjde během příštího roku. Kromě něj Blink-182 plánují své největší světové turné, které zahrne i Českou republiku. Těšit se na ně můžete do 19. září 2023, kdy zahrají v pražské O2 areně. Prodej vstupenek začne v sítích Ticketmaster a Ticketportal v pondělí 17. října v cenách od 1 400 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY