Giuseppe Ottaviani konečně přichází s pokračováním "Horizons"

28.11.2022 11:15 - Jaromír Koc | foto: archiv Giuseppa Ottavianiho

Letos na jaře se svým fanouškům připomněl italský trancový kouzelník a skvělý DJ Giuseppe Ottaviani a naservíroval jim první část koncepčního alba "Horizons". Téměř přesně po půlroce je tu druhá část, kterou doprovází i fyzické vydání celého kompletu.

Giuseppe Ottaviani - Horizons
© Black Hole Recordings
Giuseppe je již od svých hudebních počátků představitelem podžánru zvaného uplifting trance, jeho songy i remixy se tedy nesou v rychlém rytmu. Pro svůj doposud největší projekt "Horizons" však odhodil zajeté postupy a přistoupil ke tvorbě úplně jinak. Hudební nápady dával dohromady na klavír a soustředil se především na melodie a sdělení, ne na to, zda budou tracky následně znít v klubech a na diskotékách.

Skladby, kterých na "Horizons (Part 2)" najdete opět devět, tak sice mají skvělý taneční beat, v popředí jsou však hudební motivy, které občas vyvolávají i příjemné mrazení. "Každá píseň, která byla nakonec dokončena, zní výrazně odlišně od čehokoli, co jsem udělal předtím. Jeden aspekt, který na albu obzvlášť miluji, je fakt, že má jedinečnou atmosféru. A to jak vokálně a lyricky, tak zvukově. Je to nejkompletnější kolekce songů, kterou jsem udělal, leč nedokázal bych to bez neuvěřitelně talentované skupiny zpěváků a skladatelů, kteří se kvůli tomuto projektu sešli," dodává Giseuppe. Do studia si pozval například osvědčeného Christiana Burnse, Sue McLaren nebo Sarah de Warren.

Dodejme, že kromě toho, že je titul samozřejmě k dispozici na všech streamovacích platformách, vychází konečně i na CD. V distribuci se bohužel do většiny evropských zemí nedostane, zakoupit ho tak můžete exkluzivně zde. Pokud fandíte černým deskám, můžete si na stejném místě předobjednat i vinyl. Počkat si na něj ale budete muset do května příštího roku. Abyste nekupovali zajíce v pytli, některé nové písně si můžete poslechnout i pod tímto článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY