Jejich existence není marná: Cradle Of Filth v Brně zahrají společně s Alcest

09.10.2022 18:20 - Tisková zpráva | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Jejich "Existence není marná". Do takřka domácího prostředí brněnské Flédy nám přijedou zahrát průkopníci svých vlastních žánrů: brněnští Angláni Cradle Of Filth spolu s Alcest. Do kalendářů pište datum 12. října, vstupenky jsou stále k dispozici na stránkách pořadatele Obscure Promotion.

Mistři dramatického metalu Cradle Of Filth přijedou na Flédu vyzbrojeni ještě vcelku čerstvou albovou novinkou. Třináctá deska "Existence is Futile" potvrzuje, že brněnsko-anglická formace je právem legenda a že do starého železa rozhodně nepatří.

Samozřejmě, tahle formace svůj sound definovala již před třiceti lety, takže přijít s něčím zásadně novým je neobyčejně těžké, ale na posledních třech albech, a novince především, je vše podáno s takovou grácií a lehkostí, že vás vzpomínky zvedají ze židle a připomínají časy, kdy tento žánr Cradle Of Filth vytvářeli. "Existence is Futile" po kompoziční stránce přináší komplexní, proměnlivé, atmosférické, ale zároveň dynamické skladby plné dramatických změn, chytlavých melodií, brutálních rytmů a Daniho nenapodobitelného vokálu. Cradle Of Filth jsou extrémní gothic-metalový blockbuster, v němž mísí temnou romantiku, dramatický akčňák a vášnivý horor.

Alcest v roce 2000 založil písničkář a multiinstrumentalista Neige, ke kterému se v roce 2009 připojil bubeník Winterhalter. Tihle Francouzi jsou průkopníci, kteří do black metalu zakomponovali post-rock/shoegaze prvky, čímž vznikl populární post-blackový žánr, dnes často označovaný jako blackgaze.

Předkapelou této dvojice jsou Naraka. Hudba francouzské kapely, v jejíž řadách působí bývalý bubeník Dagoba Franky Costanza, je směsicí moderně pojatého death/thrash metalu s nádechy black metalu a orchestrálními prvky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY