Marpo v klipu "Zase další pondělí" bojuje s démony a depresí

19.10.2022 14:48 - Hana Bukáčková | foto: archiv interpreta

Marpo zanedlouho vyrazí na menší tour po klubech. Šňůra s názvem "Back to the Roots" se ponese ve stylu návratu ke kořenům, ve staré partě ještě bez kapely. Než vše vypukne, vydává muzikant nový singl "Zase další pondělí". Poměrně krátká skladba, kterou fanoušci mohli naživo slyšet už v létě, začíná jako nenápadná emotivní balada, postupně ovšem graduje v energickou kytarovou palbu.

"Vesměs každý člověk bojuje se svými démony. Každý má chuť to někdy vzdát. Sám mám sklony k depresím a nejspíš je to tím, že člověk předává strašně moc energie lidem a to ho pak šíleně vysává," říká autor. Sám v závěru klipu dodává svým fanouškům povzbuzující motto: "Pokud máš nějaký problémy či trápení, promluv si o tom s někým a vyhledej odbornou pomoc. Chyba je nést tu váhu problémů sám na svých bedrech. Všechno v životě se dá vyřešit."

Nezbývá než s ním souhlasit. Boj s démony je celkem časté Marpovo téma, objevilo se třeba i v "Dead Man Walking". Produkci singlu o vnitřních démonech mají na svědomí Fantom, producent a člen Troublegangu Marcus Tran, a sám interpret.

Doprovodný snímek natáčel režisér Papa Pech na jednom statku kousek od Mělníka. Nechybí smyčka, o které hudebník zpívá v plechové vaně plné vody, zpívání v dešti, oheň, díky němuž vzplanou postavená šibenice i vana. To jsou výrazné atributy, které umocňují silné poselství songu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY