Premiéra: V klipu "Keep Walking" Evah čelí hromadě změn a chystaných výzev

05.10.2022 10:00 - Dan Hájek | foto: Eliška Šlahařová

"Keep Walking" je novinkou z dílny zpěvačky, kytaristky a skladatelky Evah. Zároveň se jedná o předzvěst chystaného, zatím nepojmenovaného épéčka, které vyjde pod hlavičkou domácího labelu Tranzistor.

Poetické plochy, pro tuto muzikantku tak charakteristické, tentokráte vplouvají do hravosti melodických linek protkaných elektronickými beaty. Současně znějící produkci obstaral pianista a producent Michal Šupák.

"Písnička je o procesu vyrovnání se s chybami, které měly za následek velké životní změny. Něco skončilo a přede mnou je neznámo, nejistota, naprostá džungle, kterou ale budu muset projít, pokud chci dál pokračovat v cestě. Je také o naději, že tohle období 'temna' jednou skončí - před úsvitem bývá největší tma," doplňuje sama autorka, civilním jménem Eva Hrabalová.

Doprovodné video natočily Markéta Polášková a Magdaléna Fukanová (ty vystupují pod názvem Czech Vibes), které si ke spolupráci přizvaly ještě Annu Hrabalovou. Na finálních úpravách se taktéž podílel Antonín Hrabal, známý ze spolupráce s Lake Malawi. Snímek ctí primárně onu hru mezi světlem a tmou, zdůrazňuje kontrasty mezi tím zlým a vyhlíženou nadějí.

"Keep Walking" a chystaný nový materiál představí Evah na nadcházející sérii koncertů. Odehraje je na trase Brno (5. října), Měnín (15. října), Jihlava (16. října), Praha (17. října) a Ostrava (3. listopadu). Zpěvačku na pódiu doprovodí bubenice Dominika Srostlíková, Jan Srostlík na basu, Tomáš Rulíšek na syntezátory a kytary a vokalistka Kristýna Stratilová.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY