Unsane a Maggot Heart zboří v pátek Kabinet Múz

04.10.2022 10:18 - Tisková zpráva | foto: Cody Cowan

V pátek 7. října v brněnském Kabinetu Múz zahájí evropské turné americká noise-post-hardcorová legenda Unsane. Společně s ní zahraje berlínská rocková parta Maggot Heart. Vstupenky lze koupit zde.

UNSANE (USA)
Brutálně syrová, vzteklá a nekompromisní noise-rocková mašina. Takhle jste Unsane (na snímku) ještě neviděli. Legendární americké těžkotonážní trio, které vydává desky u Relapse Records, Ipecac, Matador nebo Southern Lord, je zpět a v plné síle se valí do Evropy. Do Brna zavítá nová sestava pod vedením zakládajícího člena a frontmana Chrise Spencera, který po založení vlastního labelu Lamb Unlimited oprášil nejstarší tvorbu kapely.

Poprvé tak digitálně vyšla nahrávka "Improvised Munitions" doplněná o čtyři demo nahrávky z roku 1988. Hardocre-punkové kořeny zabalené do špinavého rockového kabátu. "Unsane ATX performing early cuts" znamená návrat k původnímu noise-rockovému zvuku kapely. Chris Spencer v Kabinetu propotí tričko i kšiltovku a bude hodně křičet. Čeká nás zatraceně hlučný večer v podání jedné z nejtvrdších kapel všech dob. Položit hlavu na koleje a nechat se přejet nerezavějícím vlakem Unsane!

MAGGOT HEART (DE)
Třaskavá rocková směs z Berlína. Support zajistí kapela Maggot Heart, která je duchovním dítětem švédské kytaristky, zpěvačky a skladatelky Linnéy Olsson (ex-The Oath, ex-Grave Pleasures). Sestavu doplnil bubeník Uno Bruniusson, se kterým se znají právě z Grave Pleasures, a baskytaristka Olivia Airey.

První dlouhohrající album "Dusk to Dusk" z roku 2018 přineslo kapele nominaci na cenu P3 Guld ve Švédsku za nejlepší rock/metalové album roku. V té době absolvovali Maggot Heart úspěšné turné s Voivod, se kterými zavítali před covidem i do Prahy. S následující neméně úspěšnou řadovkou "Mercy Machine" kapela otevřela témata sexu, smrti a honby za svobodou. A v loňském roce vydali vydařený split s Okkultokrati. Do Kabinetu přivezou šťavnatý crossover hardrockového zvuku a postpunkových postupů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY