Bruce Springsteen vydá v listopadu album coververzí

02.10.2022 10:49 - Jiří V. Matýsek | foto: Columbia Records

Bruce Springsteen oslavil před pár dny sedmdesáté třetí narozeniny, dárek ale dostanou fanoušci. Nezdolný bard totiž už na 11. listopadu připravil novou studiovku. Po delší době se nebude skládat z autorského materiálu, ale nabídne sbírku soulových coverů. Venku už je první ukázka, skladba Franka Wilsona "Do I Love You (Indeed I Do)", k níž natočil klip režisér Thom Zimny. Podívat se na něj můžete pod článkem.

"Chtěl jsem udělat album, kde budu jenom zpívat," uvedl muzikant v prohlášení k vydání novinky. "A po jaké lepší hudbě sáhnout, než je Great American Songbook šedesátých a sedmdesátých let? Inspiroval jsem se, kromě mnoha jiných, u takových jmen jako Levi Stubbs, David Ruffin, Jimmy Ruffin, the Iceman Jerry Butler, Diana Ross, Dobie Gray, a Scott Walker. Chtěl jsem jim složit poklonu - a taky těm skvělým autorům té úžasné muziky. Mým cílem je, aby moderní publikum pocítilo tutéž krásu a radost jako já, když jsem je slyšel poprvé. Doufám, že vás to bude bavit poslouchat stejně, jako mě to bavilo natáčet."

Na "Only The Strong Survives" znějí písně od The Walker Brothers, Jackie Shane, Jimmyho Ruffina a mnohých dalších. Nahrávku produkoval Ron Aniello a podílela se na ní dechová sekce E Street Bandu a rovněž doprovodní vokalisté Soozie Tyrell, Lisa Lowell, Michelle Moore, Curtis King Jr., Dennis Collins, a Fonzi Thornton. Jako host se představí Sam Moore.

Tracklist bude následující: Only the Strong Survive, Soul Days [ft. Sam Moore], Nightshift, Do I Love You (Indeed I Do), The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore, Turn Back the Hands of Time, When She Was My Girl, Hey, Western Union Man, I Wish It Would Rain, Don’t Play That Song, Any Other Way, I Forgot to Be Your Lover [ft. Sam Moore], 7 Rooms of Gloom, What Becomes of the Brokenhearted, Someday We’ll Be Together.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY