Rybičky 48 si ke dvacetinám nadělují O2 arenu i novou desku

30.09.2022 13:18 - Hana Bukáčková | foto: Ondřej Soukup

Rybičky 48 letos slaví dvacet let. Ještě než 20. října vypukne narozeninová oslava v tom největším obýváku republiky - O2 areně -, nadělují fanouškům další album.

Jak název nahrávky "Jedeme dál" napovídá, skupina to po letech rozhodně nebalí. Kolekce vyšla 23. září a přináší nové písně i již známé singly. "Už minulou desku jsme dělali tak, že jsme postupně makali na jednotlivých singlech a vypouštěli je průběžně i s videoklipy. Tahle bude v podobném duchu. Vyzkoušeli jsme si na ní různé producenty, a přestože odvedli skvělou práci, tak další desku budeme dělat sami jako zastara. Je potřeba se vrátit ke kořenům," řekl před časem frontman kutnohorské formace Kuba Ryba.

Na albu se tak podílela výrazná jména českého producentského rybníčku - Filip Vlček, Lukáš Chromek nebo Radek Tomášek. Mezi hosty se objeví Pokáč, Marek Ztracený, Bára Zemanová nebo Vašek Bláha z Divokýho Billa.

A to není vše. V současnosti vzniká i dokument mapující kariéru této české kapely a dle Rybových slov se bude jen hemžit zábavnými příhodami. "Někdy si říkám, jak je vlastně možný, že jsme to přežili," dodal se smíchem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY