Queens Of The Stone Age chystají vinylové reedice a (asi) lákají na novou desku a turné

28.09.2022 10:44 - Jiří V. Matýsek | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Od alba "Villains" z roku 2017 nebylo o formaci Queens Of The Stone Age zrovna moc slyšet. Až nyní. Kapela kolem Joshe Homma totiž ohlásila vinylové reedice tří svých studiovek. Dvou relativně nových - "Villains" a "...Like Clockwork" (byť ta už taky příští rok oslaví 10 let) - a eponymní desky z roku 1998.

Ta navíc vyjde s tracklistem v původním pořadí a rovněž obalem od výtvarníka Franka Kozika - obojí pozdější reedice pozměnila. Tato nahrávka bude k dispozici od 21. října na oranžovém a černém dvojvinylu. Zbývající dvě řadovky vyjdou rovněž jako barevná double LP, a to konkrétně 9. prosince.

Tím ale novinky z tábora skupiny nekončí. Na jejích oficiálních stránkách se totiž objevila televize, která supluje tradiční menu. Pokud otevřeme položku "Buy", najdeme zde možnost předobjednávek výše zmíněných reedic, ale taky, na místě, kde bývá zpravodajská lišta s těmi nejzásadnějšími novinkami, zprávu: "Aktuálně: Proslýchá se, že vydání alba Queens Of The Stone Age je 'na spadnutí'." Klikneme-li na tlačítko "Tour", dostaneme se do vykřížkovaného seznamu koncertů. Zhruba patnáctka řádků rovněž naznačuje, že vstupenky "budou brzy k dispozici".

Nic dalšího QOTSA nenabízejí. Na detaily a například i to, zda je případná šňůra zavede i mimo hranice Spojených států, si budeme muset ještě počkat. Každopádně to ale vypadá velmi nadějně, ostatně nebyli by první kapelou, která by vypustila novou řadovku do světa bez předchozí marketingové kampaně. Někdy stačí pouze jméno a výsledek se prodává sám.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY