V listopadu vyjdou očekávané reedice alb "Use Your Illusion I & II" od Guns N' Roses

23.09.2022 12:51 - Jiří V. Matýsek | foto: Geffen

O výpravných reedicích zásadních položek v diskografii Guns N' Roses, tedy alb "Use Your Illusion I" a "Use Your Illusion II", se spekuluje už nějakou dobu. Původně to vypadalo, že by měly vyjít už snad v létě, nakonec došlo k posunu a slavné desky, které svorně vyšly 17. září 1991, se v nových vydáních vrátí na pulty 11. listopadu tohoto roku. A hned v několika variantách.

Pro ty nejvíce zapálené fanoušky formace je připraven výpravný box, který obsáhne dvanáct vinylů, (respektive sedm CD) a Blu-ray disk, dále stostránkovou knihu a sbírku drobností, jako jsou plakáty, replika karty člena fan klubu nebo fotografie. Tahle edice také přinese celkem 63 nevydaných skladeb, včetně kompletního koncertu kapely, který v den vydání odehrála v hotelu Ritz v New Yorku. Veškerá hudba je nově remasterována.

Kromě tohoto boxu bude k dispozici i set obou alb na čtyřech vinylech společně se slipmatem. Tato edice bude celosvětově limitována na 5 000 číslovaných kusů. Obě alba vyjdou i samostatně jak na vinylu, tak na CD, druhá zmíněná forma bude k dispozici i v podobě deluxe varianty o dvou discích. Vedle samotného remasterovaného alba tak zájemce dostane i výběr z návazného koncertního turné.

Zajímavostí mezi bonusovým materiálem je "November Rain" ve verzi 2022 se zbrusu novou orchestrací, o kterou se postaral Christopher Lennertz. Níže si můžete poslechnout ukázku ze živáku z New Yorku, konkrétně skladbu "You Could Be Mine".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY