Projekt Recoil Alana Wildera rozjíždí sérii reedic

14.09.2022 17:09 - Dan Hájek | foto: Joe Dilworth

Dění okolo Depeche Mode nabírá na otáčkách. Po úmrtí Andyho Fletchera nemálo fanoušků volalo po návratu původních členů, v jejich přáních znělo jak jméno Vince Clarke, tak Alan Wilder. Druhý jmenovaný žije spíše v ústraní, dokonce před lety prosákly informace, že kompletně rozprodal své vybavení z nahrávacího studia.

Ačkoliv všichni jsou nějakým způsobem v kontaktu, o nějakém možném reunionu zatím nemůže být řeč. Potěšující novinkou jsou tak aspoň plánované reedice alb projektu Recoil, kterému se právě Alan věnoval průběžně od druhé poloviny osmdesátých let a pak primárně po svém odchodu z Depeche Mode.

V první etapě by tak na cédéčkách a dvojvinylech různých barevných provedení měly být k mání desky "Unsound Methods", "Liquid" a "subHuman", která tehdy tvůrčí etapu okolo Recoil završila. Autor si k natáčení zval i řadu hostů, na albech tak znějí například Douglas McCarthy, Siobhan Lynch, Hildia Campbell, Diamanda Galás, Nicole Blackman, Carla Trevaskis nebo louisianský bluesman Joe Richardson. Wilderův cit pro detail, sampling a hutné melodické struktury zde našel plné uplatnění - ve zvuku domovské skupiny pro něj nebylo tolik prostoru.

Na zbývající trojici "1+2", "Hydrology" a "Bloodline" by mělo dojít později (pravděpodobně příští rok), nyní je vše teprve v přípravné fázi masteringu jednotlivých nahrávek. "Unsound Methods", "Liquid" a "subHuman" by však na pultech obchodů měly být už v pátek 7. října (pokud nedojde k nějakým výrobním prolukám). Skladby "Drifting" a "Strange Hours" z dílny Recoil si můžete připomenout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY