K nedožitým pětaosmdesátinám Pavla Bobka vychází reedice jeho debutu "Veď mě dál, cesto má"

11.09.2022 15:16 - Milan Menčík | foto: Supraphon

Letos 16. září by se Pavel Bobek dožil pětaosmdesáti let. Vzhledem k tomu, že patřil k nepřehlédnutelným postavám domácí scény, rozhodlo se vydavatelství Supraphon na něj zavzpomínat. V reedici se tak vrací k jeho první studiové kolekci "Veď mě dál, cesto má", která se postupem času právem zařadila mezi domácí hudební klenoty.

Pavel Bobek - Veď mě dál, cesto má
© Supraphon
Bobek vždycky obdivoval angloamerickou produkci. Z rokenrolů let šedesátých se časem posunul víc do country, vždy si ale zachoval pestrost repertoáru. Skladby Johna Denvera, bratří Gibbů či Krise Kristoffersona otextovali Pavel Vrba, Zdeněk Rytíř či Vladimír Poštulka, takže tím byly předurčeny k domácím hitparádovým úspěchům.

V závěrečné fázi patřil do Bobkovy koncertní kapely i bubeník David Landštof. "V době, kdy Pavel natočil debutové album, jsem zdaleka ještě nebyl na světě. Jeho písničky jsem si ale po jeho boku naplno užíval několik krásných let. Když zazněla 'Dívka N' nebo 'Ruby', vždycky jsme se na sebe usmáli a cítili vzrušení z plných sálů i naše vzájemné vzrušení na jevišti. Pavel byl neuvěřitelný štramák a milovník života, pro mě byl naprostou ikonou a skvělým parťákem na cestách, i když by mohl být mým dědečkem," vzpomíná na dobu, kterou strávili společně.

Nová verze na CD obsahuje i devět bonusů, které sestavil Miloš Skalka. Právě on napsal i sleevenote, v bookletu dále posluchači najdou také méně známé fotografie. Nahrávka je vedle digitálních formátů k mání i na LP. Pořídit si ji můžete například v našem shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY