Moby úderným singlem "This Is Not Our World" apeluje, abychom přestali ničit svět

14.09.2022 15:51 - Jaromír Koc | foto: Because Music

Kolem amerického hudebníka Mobyho, který 11. září oslavil své sedmapadesáté narozeniny, začíná být opět vcelku rušno. Poté, co nedávno ohlásil vydaní reedic svých řadovek na vinylu, jsou zde první signály o slibované nové desce. Do éteru právě vypouští pilotní singl, ve kterém se posluchačům snaží promlouvat do duše.

To, že je Moby již několik dekád vegan, se všeobecně ví. Multiinstrumentalista a občasný DJ k tomuto životnímu postoji nabádá i na svých sociálních sítích a občas přidá i nějaké video, ve kterém poukazuje na to, jak zvířata před svojí smrtí trpí. V posledních letech ale rodák z New Yorku upozorňuje i na další neduhy tohoto světa od znečištěného ovzduší přes globální oteplování až po naprosté otroctví pod technickými vymoženostmi dnešní doby.

Moby & Nicola Sirkis - This Is Not Our World (Ce n’est pas notre monde)
© Because Music
Jeho pohled na povrchnost současnosti a ničení planety stojí i za vznikem nového singlu "This Is Not Our World (Ce n’est pas notre monde)". K jeho natáčení si pozval i Nicolu Sirkise, frontmana legendární francouzské newwaveové kapely Indochine. Spojení těchto dvou umělců dopadlo nad očekávání skvěle. Moby dal písni nejen krásný elektronický beat a chytlavou melodii, ale i jakousi melancholii a naléhavost, takže song při poslechu sdílí přesně to, o co se umělec snažil. Skvostně zní i propojení anglického vokálu a Sirkisova charismatického zpěvu.

To celé zpečeťuje výborně zpracované video, ve kterém oba protagonisté naštvaně putují nejprve přírodou a pak i ničícím se světem. Záběry na obě hvězdy jsou prokládány desítkami zpomalených, velmi efektivních obrazů z reálného života. Nechybějí hořící lesy, pohledy na jatka, tání ledovců nebo demonstrace. Opravdu skvěle odvedená práce!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY