Fanoušci Rolling Stones, Sex Pistols, BTS či McCartneyho mají díky streamovacím platformám žně

08.09.2022 17:17 - Honza Balušek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Zatímco před dvěma třemi lety streamovací platformy na Česko ještě téměř kašlaly, nyní si už v podstatě nemáme na co stěžovat. Sice si stále nepustíme vše, co bychom chtěli, ale při spoustě nového obsahu, který na nás Netflix, HBO MAX, Disney+ a další stále chrlí, to není žádný problém. A radost mohou mít i hudební fanoušci, kteří se nyní snadněji, legálně a hlavně s lokalizací do češtiny dostanou i k mnoha skvělým pořadům. Z aktuálně přidaných novinek jsme vybrali dvě pro totální hudební nerdy, jednu pro fanoušky k-popu a jednu pro všechny.

Na Disney+ nedávno přibyl rozsáhlý, do šesti půlhodinových dílů rozdělený rozhovor s Paulem McCartneym. Interview s tímto legendárním Broukem vedl neméně legendární producent Rick Rubin. V "McCartney 3, 2 1" se oba muzikanti věnují převážně hudební tvorbě s akcentem na Beatles, ale dostane se samozřejmě i na Wings a McCartneyho sólovou dráhu.

Úplně čerstvý příspěvek nabízí HBO MAX v podobě čtyřdílného dokumentu "Můj život jako Rolling Stone". Každá epizoda se vždy samostatně věnuje jednomu ze členů (svůj prostor tedy dostane Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood i Charlie Watts), přičemž rozhovor s ním doplňují vstupy kolegů z branže a samozřejmě spousta archivních záběrů. U Wattse se jedná spíše o vzpomínkovou hodinu bez něj (zemřel bohužel již před natáčením), ale vidět hned na úvod zbylou dojatou trojici, jak na prvním koncertě bez něj skoro neví, jak si s tím poradit, vyžene emoce na maximum.

I u třetí novinky zůstaneme u kytar. České titulky totiž na Disney+ nedávno dostal seriál "Pistol", který v režii Dannyho Boyla vypráví o Sex Pistols. John Lydon neboli Johnny Rotten sice kvůli pořadu zamířil až k soudu, šest dílů se ale dle fanoušků opravdu povedlo, ČSFD hlásí 80 % a IMDb 7,6/10, tedy velmi nadprůměrné hodnocení. Možná vše na TV obrazovkách nebude pravda, zábava to ale je rozhodně.

U poslední novinky zamíříme do zcela jiných hudebních vod. V rámci Disney Day totiž myšák ve čtvrtek 8. září přidal více než dvouhodinový koncertní film "BTS - Permission To Dance na jevišti - LA". Domácí fanynky a fanoušky BTS určitě potěší, že česky jsou otitulkovány nejen proslovy jednotlivých členů, ale i texty všech písniček.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY