Švédský electroswingový a rapový klenot Movits! se vrací do Česka

05.09.2022 11:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Eklektická rapová skupina Movits!, která je označována za švédský klenot, se vrací v rámci "Halleluja Tour" do České republiky. Rapper Johan Rensfeldt, producent Anders Rensfeldt a saxofonista Joakim Nilsson, dokázali oslovit cílovou skupinu tak širokou, jako je jejich repertoár. Více než 120 milionů streamů a desetiletí koncertování po celém světě svědčí o celosvětovém úspěchu, zvláště pozoruhodném, protože nikdy neopustili švédštinu.

Fuchs2 tak 9. 9. 2022 zažije skvělou show plnou rapu a tvrdých beatů v kombinaci s melodickými aranžemi saxofonu. Vstupenky jsou v prodeji na GoOut.net.

"Během posledního roku jsme strávili více času ve studiu a mohli jsme zkoušet různé věci, díky čemuž je to opravdu pestré. Díky znovuobjevení organických zvuků a akustické kytary v kombinaci s moderním zvukem je výsledkem náš pohled na to, jak může hiphop znít v roce 2021," komentují současnou tvorbu členové kapely.

Od debutu Movits! v roce 2008 ušla kapela žánrovou cestu od jazzu inspirovaného hiphopem k dynamičtějšímu a organičtějšímu zvuku. A přitom stále zůstávají věrni všemu, co charakterizuje signum kapely - aranže lesních rohů a těžkých beatů. Ve skutečnosti je ve Švédsku jen málo umělců, kteří by byly stejně konzistentní po celou dobu svojí existence, jako právě Movits!. Jejich hudba se nikdy zbytečně neopakuje a nehrabe v minulosti, aby řekla něco nového. Kapela naopak pokračuje v inovativním přístupu k současné hudbě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY