serpentwithfeet díky songu "On Air" vrací Mobyho do hry

30.08.2022 13:12 - David Věžník | foto: Always Centered At Night

Jasně, Moby je bezesporu jednou z nejdůležitějších postav v historii taneční hudby, umělcem, který má neoddiskutovatelný podíl na tom, že je elektronická muzika dnes běžnou součástí mainstreamu. Jenže, co si budem' povídat, posledních pár let je sice aktivní a do jisté míry i kreativní, zvukově se ale tak trochu zacyklil a zdá se, že tvoří spíše pro oddanou hrstku svých dlouholetých fanoušků (v redakci máme kupříkladu jen jednoho).

Až doteď. Před časem totiž založil vydavatelství Always Centered At Night, které si dle jeho slov klade za cíl předkládat posluchačům "spolupráce s pozoruhodnými zpěváky a zpěvačkami". No, a pokud byste začali procházet nejpozoruhodnější vokalisty současnosti, dříve či později narazíte na člověka vystupujícího pod pseudonymem serpentwithfeet.

"serpentwithfeet se vyznačuje přístupem k muzice a hlasem, které jsou podle mě fascinující a nádherné," popsal šestapadesátiletý Američan svého o dvaadvacet let mladšího kolegu, když představoval jejich společný song "On Air". Ten je po tracku "medusa", v nemž hostuje Aynzli Jones, druhým releasem zmíněného labelu.

A nemohl být trefnější. Josiah Wise, jak zní civilní jméno tohoto rodáka z Baltimoru, si elektronický oplodňovák doslova přivlastnil. Jinými slovy - ano, pořád tu jsou ty tisíckrát slyšené hudební postupy a milionkrát slyšená, roky neměnná zvuková banka, ale serpentwithfeet je svým umem vyšperkoval tak, že by Mobyho mohl vrátit mezi relevantní osobnosti scény.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY