Arctic Monkeys vydají v říjnu sedmé studiové album "The Car"

25.08.2022 18:59 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Fanoušci Arctic Monkeys musejí mít letos vážně radost. Nejen že se formace po třech letech vrátila na koncertní pódia (pravda, sice prakticky jen ve východní Evropě, zato ale zahrála po třinácti letech v České republice), ale nyní také ohlásila, že její diskografii brzy rozšíří další položka. A to jako hodně brzy. Sedmé studiové album "The Car" party kolem Alexe Turnera vyjde 21. října.

Novinka přinese desítku tracků (tracklist najdete níže) a podle tiskového prohlášení slibuje "Arctic Monkeys divoce objevující nové a přepychové hudební krajiny a nabízí některé z nejlepších a nejbohatších vokálních výkonů Alexe Turnera v celé jeho kariéře". Podle dřívějších rozhovorů by dílo mělo hudebně navazovat tam, kde předchozí nahrávka "Tranqulity Base Hotel & Casino" skončila. "Vracíme se zpátky na zem," uvedl Turner a dodal, že deska bude "rozhodně hlasitější."

Oficiálně kapela žádný singl z alba, které produkoval James Ford, dosud nezveřejnila, jednu ze skladeb, "I Ain’t Quite Where I Think I Am", ale zahrála na úterním koncertě ve švýcarském Zurichu. Amatérský záznam si můžete poslechnout pod článkem.

Pokud máte rádi fyzické nosiče, už nyní si můžete "The Car" předobjednat v našem shopu na CD, dvou barevných vinylech nebo na magnetofonové kazetě.

Tracklist "The Car" bude následující: There’d Better Be A Mirrorball, I Ain’t Quite Where I Think I Am, Sculptures Of Anything Goes, Jet Skis On The Moat, Body Paint, The Car, Big Ideas, Hello You, Mr Schwartz, Perfect Sense.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY