Drake je vůbec nejvyhledávanějším umělcem aplikace Shazam

25.08.2022 11:54 - Nikola Růžičková | foto: UMG Recordings

Shazam zveřejnil seznam umělců, které uživatelé jeho populární aplikace vyhledávají vůbec nejčastěji. Na prvním místě skončil kanadský zpěvák a rapper Drake.

Aplikace pro vyhledávání hudby letos slaví 20 let - byla spuštěna v srpnu 2002 a původně měla sloužit k zasílání textových zpráv ve Spojeném království. Při příležitosti jubilea zveřejnili autoři seznam nejvyhledávanějších umělců v průběhu celých dvou dekád.

Drake se dostal na vrchol tohoto žebříčku s více než 350 miliony shazamů napříč všemi písněmi, na kterých se podílel. Jeho nejoblíbenější skladbou je "One Dance" z roku 2016, v appce registruje přes 17 milionů vyhledávání.

Nejvyhledávanější písní všech dob se stala skladba "Dance Monkey" od Tones And I se 41 miliony registrovaných shazamů. Zároveň je to také skladba, která dosáhla 20 milionů shazamů v nejkratším čase - trvalo jí to 219 dní.

Shazam mimo jiné sdílel několik dalších prvenství. První vyhledanou skladbou byla například "Jeepster" od T.Rex, první písní, která dosáhla 1 000 shazamů, byla "Cleanin' Out My Closet" od Eminema. Jako první dosáhl 20 milionů singl "Prayer In C (Robin Schulz Radio Edit)" od Lilly Wood & The Prick a Robina Schulze.

Co se týče shazamování konkrétních umělců, na milion se jako první dostal Lil Wayne, ten měl jako první i 10 milionů. Milníku 100 milionů jako první dosáhl David Guetta.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY