INXS oslaví 45. výročí hraní živákem a reedicí desky "Shabooh Shoobah"

22.08.2022 10:26 - Kateřina Spacek | foto: Alamy

INXS si letos připomínají 45 let od svého prvního vystoupení. Při té příležitosti obdaří své příznivce nesčetným množstvím digitálních i fyzických hudebních nosičů a také merchem.

Jednou z hudebních nadílek bude i dosud nevydané LP "Live at the US Festival" z roku 1983. Záznam vyjde 28. října, a to jak na vinylu, tak na CD, přičemž předobjednávky jsou v současné době k dispozici na oficiálních stránkách skupiny.

Ve stejný den uvedou tito legendární australští artrockeři na trh reedici alba "Shabooh Shoobah" z roku 1982. K dispozici bude jako digitální deluxe box set anebo jako limitovaná edice vinylů.

Svůj první koncert odehráli INXS 16. srpna 1977 na domácím večírku v Sydney. Letos si fanoušci tento osudový večer připomněli i oficiálně - ve spolupráci s UMG, Petrol Records a Rhino Records byl 16. srpen vyhlášen Dnem INXS.

Při té příležitosti běžel na sociální síti TikTok speciální hodinový přenos. Jeho součástí byly rozhovory se skupinou a jejím producentem Gilesem Martinem a také představení jednotlivých skladeb průlomového alba "Kick" na počest jeho 35. výročí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY