Debbi to zkouší "V dobrým i zlým" s češtinou

17.08.2022 13:52 - Hana Bukáčková | foto: David Brož

Debbi měla poslední dobou dost napilno: vdala se a při této příležitosti nazpívala poprvé celý song v češtině. Obsah i název jsou v souladu s manželským slibem - "V dobrým i zlým". A aby těch poprvé nebylo málo, jedná se zároveň o její první autorský podíl na vlastním repertoáru - skladbu napsala spolu s Jendou Vávrou a Ondřejem Turtákem (ODD).

"Je to tak. Vstoupila jsem do nové etapy svého života. To jak v té soukromé, tak v té profesní části. Jsem zamilovaná a několik dní vdaná. V písní 'V dobrým i zlým' se obě tyto části prolnuly. Je to vyznání lásky nejen mému manželovi, ale i poděkování mým nejbližším. Mojí mámě a sestře. Proto moje autorská prvotina a proto čeština. Chtěla jsem, aby mi všichni rozuměli a věděli, že to myslím vážně. Právě proto se ve videoklipu objeví můj manžel, mamka, ségra i pes Woody," přibližuje Deborah Kahl.

"Z písně mám vážně radost. Vše vznikalo hodně spontánně. Improvizovali jsme ve studiu. Jen klavír a zpěv. Zpívala jsem, co jsem v ten okamžik cítila. S Jendou Vávrou i Ondřejem je absolutně báječná spolupráce a díky nim má píseň takový zvuk a především text, se kterým mi Jenda pomáhal. Jsem vděčná, že stáli u jejího zrodu, a jsem šťastná z její finální podoby," uzavírá.

Doprovodné video natočil kameraman a režisér David Brož u zpěvačky na chalupě, kde tráví téměř veškerý volný čas. Výsledku nechybí nic: krásná panoramata (na své si přijdou nejen milovníci přírody, ale i dekoltů - viz záběry u piana), holčičí chvíle s mamkou nad albem s rodinnými fotkami či lakování nehtů se sestrou. S manželem pak míří na nekonečnou cestu životem v autě. Emoce z toho jen tryskají.

A čeština? Rozhodně uši netrhá, nic to neubralo na Debbiině charismatickém hlasu a projevu, takže si dokážu představit, že by tak zpívala i nadále (možná jen příště méně výšek). Jako celek to působí sice trošku přeslazeně, ale to přece ke svatbě - vyznání a startu nové životní etapy - patří... Takže v dobrým i zlým, s češtinou i autorsky, zatím převažuje ta první varianta (v dobrým). Nezbývá než hudebnici popřát, jak sama zpívá: "Já jen chci, ať to neskončí..."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY