Saca si nechali zremixovat song "He Said". Novou verzi dodal Filip Gemroth

11.08.2022 15:19 - Hana Bukáčková | foto: Šimon Horák

Ostravští Saca se nechali poprvé zremixovat. Využili k tomu nedávno vydaný indierockový singl "He Said". Ke spolupráci na nové úpravě oslovili pražského producenta a frontmana Make My Heart Explode Filipa Gemrotha, který jejich melancholické kytary převlékl do daftpunkovského kabátu.

"S kapelou Saca jsme se potkali před pár lety na koncertě kapely Lake Malawi, které dělám živý zvuk. Zjistil jsem, že kluci znají moji úplně první kapelu Toneless, což mě hodně potěšilo," vypráví Filip. "Kluci mi pak poslali song 'He Said'. Hned jsem v něm viděl velký potenciál - respektive song byl skvělý už v původní verzi, ale nedalo mi to a zkusil jsem vytvořit vlastní verzi produkce, trochu jsem zariskoval. Původní song mě inspiroval ke zvuku à la Daft Punk, ale třeba mezihra mi zase něčím připomíná Y2K song 'My Friend' od Groove Armada."

Bubeník Michael Gacek dodává: "Filipovi jsme nechali úplně volnou ruku. Z našich stop ponechal pouze vokály a kytarová sóla, jinak vymyslel vlastní party kytar, basy, bicích a kláves."

Výsledek není vůbec špatný, přestože osobně se mi více líbí původní verze. Aspoň si díky němu můžete na tuto písničku trsnout. V doprovodné animaci se pak objevuje i disco koule, určitý odkaz na francouzské duo. Každopádně je to odvaha, že si víceméně neznámá formace nechala udělat další verzi svého nedávného singlu. Většinou se do toho pouštějí mainstreamovější skupiny, přičemž si zpravidla nechají zremixovat některý z letitých, úspěchem a vavříny ověnčených hitů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY