Bývalý basák Megadeth Dave Ellefson ohlašuje deathmetalový projekt Dieth

28.07.2022 14:15 - Jiří V. Matýsek | foto: Dieth

Dave Ellefson, dlouholetý baskytarista Megadeth, z kterých byl vyhozen na základě obvinění ze sexuálního obtěžování nezletilé, nezahálí. Už v roce 2021 dal dohromady formaci The Lucid, s níž hned vydal epomymní debutové album. Nyní je tu další projekt. Jmenuje se Dieth a posluchače zavádí do temných vod melodického death metalu. Ellefson v něm spojil síly se zpěvákem a kytaristou Guilherme Mirandou (ex-Entombed A.D.) a bubeníkem Michałem Łysejkem, který působil v Decapitated.

Společně vypustili do světa singl "In the Hall of the Hanging Serpents" a vybavili jej vcelku jednoduchým, byť funkčním a notně krvavým klipem, který končí celkem jasným vzkazem všem Ellefonovým kritikům (a těžko se zbavit dojmu, že hlavně Mustaineovi, který se svými Megadeth chystá k vydání novou desku "The Sick, The Dying... and The Dead", na kterou nechal znovu natočit všechny jeho party).

"Všichni tři jsme byli pevně spjati s našimi bývalými kapelami a kariérami, ale v určitý moment jsme museli zavřít dveře k těmto podnikům, aby mohlo něco nového začít. A nyní jsme to našli v Dieth," napsal Ellefson v prohlášení ke zveřejněné skladbě. "Ostatně jméno samotné odkazuje k umírání minulosti proto, aby mohla vzniknout nová kapitola v životě. A to je spojení, které máme my tři společné."

"Někdy musíte uvnitř zemřít, abyste se mohli znovu zrodit. Tohle je to, co Dieth reprezentuje, novou sonickou sílu, která nechává minulost daleko za sebou," doplnil kytarista Miranda. Jaké budou další kroky projektu a kdy a v jaké podobě se dočkáme plnohodnotného debutu, zůstává zatím obestřeno tajemstvím.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY