Megadeth pokračují ve vyprávění příběhu svého maskota v klipu "Night Stalkers"

27.07.2022 09:45 - Jiří V. Matýsek | foto: NME.com

Ohlášená druhá část příběhu maskota Megadeth Vica Rattlesnakea, která láká na zářijové vydání připravovaného alba "The Sick, The Dying... and The Dead" (předobjednat CD či LP můžete v našem shopu), na sebe nenechala dlouho čekat. Po úvodu "We'll Be Back", v němž voják hrdinně umírá, v aktuálním druhém díle trilogie hlavní hrdina prochází podsvětím a proměňuje se v postavu, která je dobře známá z přebalů alb této thrashové formace. Mstitel bezpráví dává svým nepřátelům, těm, kteří páchají zlo, pořádně zabrat a nechá jim sníst jejich, notně krvavou, medicínu.

Megadeth stylově navazují na předcházející video. I zde je válka a násilí zobrazeno nebývale naturalisticky, zároveň ale zbývá prostor i pro kapelu, slova dštícího Davea Mustaina i hbitou práci obou kytaristů. Skupina tentokrát není sama, v písni hostuje rapper Ice-T. Koketování s tvrdými kytarami není tomuto čtyřiašedesátiletému rodákovi z Newarku v New Jersey nijak cizí. Od roku 1990 je totiž pevně spjatý s rap-metalovou sebrankou Body Count a do novinky thrashové legendy přispěl řádně vyostřenou slokou.

Šestnácté studiové album Megadeth vyjde 2. září. Jedná se o první desku, kterou kapela natočila po úspěšném vyléčení frontmana Davea Mustaina z rakoviny hrdla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY