V klipu "Mine Is The Mountain" se Jethro Tull vracejí do podivného surreálného světa

23.07.2022 15:29 - Jiří V. Matýsek | foto: InsideOut Music

Jethro Tull vydali koncem ledna desku "The Zealot Gene", první pod hlavičkou kapely po dlouhých devatenácti letech. Kolekce nepřekvapila, nicméně vcelku příjemně nostalgicky potěšila. Nyní se formace k albu vrací v podobě videoklipu k písni "Mine Is The Mountain", skladbě, ve které asi nejvíce zaznívají pgrogresivně rockové tendence.

Anderson si zde pohrává s tempy a daří se mu vytvářet temnou náladu nejistoty, kterou ale náhle naruší skočná flétničková melodie, která píseň na chvíli prosvětlí, nakonec ji ale zase do hutné atmosféry vrátí.

Doprovodné video se nese v duchu předchozích vizuálů z "The Zealot Gene" a nastoluje značně surreálnou atmosféru. Hlavní roli zde hrají dvě postavy, částečně loutky, částečně lidé v maskách, které hrají jakousi hru: na hrací ploše podle pokynů kuličky budují z dřevěných věží vlastní svět. A do něj se čas od času propadáme.

(Krátký) film, jak je snímek prezentován v úvodním titulku, režíroval Thomas Hicks, animátor a výtvarník se značně specifickým viděním světa. Natočil mimo jiné i klip k písni "Call Me Back Again", připravený k reedici alba "Venus and Mars" Paula McCartneyho a jeho Wings.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY